Trabzonspor Kafkas’ın yerine Akçay

Kafkas’ın yerine Akçay

27.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’da ilk büyük değişim teknik direktörlükte yaşandı, Tolunay Kafkas ile yollar ayrıldı, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu bu göreve 1461 Trabzon’un Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay’ın getirildiğini duyurdu

Kafkas’ın yerine Akçay

Trabzonspor başkanlığına oturan İbrahim Hacıosmanoğlu, ilk basın toplantısını dün yaptı, Tolunay Kafkas’ın yerine Mustafa Reşit Akçay’ın getirildiğini açıkladı.
Hacıosmanoğlu, genel kurulun ardından ilk basın toplantısını yönetimdeki bazı üyelerle birlikte Zorlu Grand Otel’de düzenledi. Toplantıda, teknik direktör konusuna değinen Hacıosmanoğlu, “Trabzonspor’un hocasını merak eden arkadaşlar vardır, buradan açıklayayım. Trabzonspor’un hocası 2 aya yakındır Trabzonspor’un önümüzdeki sezonki kadrosuyla ilgili çalışıyor. O da 1461 Trabzon’un hocası Mustafa Reşit Akçay’dır” dedi.

Haberin Devamı

Bununla yetinin!
Akçay için “İnşallah Trabzonspor’a, Trabzonspor’un ilkeleri doğrultusunda hizmet eder” diyen Hacıosmanoğlu, “Hep beraber yüreğiyle 1461 Trabzon’u o kadrosuyla nasıl insanların gönlünde taht kurduysa, tekrar Trabzonspor efsanesini yaratma adına tekrar aynı yürekli kadro ile Trabzonsporumuza önümüzdeki senelerde üstün mücadele etmesini sağlar. Bunun memnuniyetini de inşallah hep beraber yaşarız” ifadesini kullandı.
Hacıosmanoğlu, bir gazetecinin, “Tolunay Kafkas’ın bu konudan haberi var mı?” biçimindeki sorusu üzerine, “Bu sorular Trabzonspor’un başkanına sorulmaz. Trabzonspor’un başkanı açıklama yapıyorsa onunla yetinmek zorundasınız” dedi.

G.Saray’ı eledi F.Bahçe’yi yendi

Haberin Devamı

Teknik adamlığa 1992 yılında Trabzonspor altyapısında başlayan Mustafa Reşit Akçay; uzun süre Giray Bulak’ın yardımcılığını yaptı. Akçay; Göztepe, Sakarya, Trabzonspor, Antalya ve Elazığspor’da antrenörlük yapmasının yanında, Vanspor ile bordo-mavili ekipte de altyapı antrenörü oldu. Bulancakspor, Gümüşhanespor, Pazarspor, Arsinspor, Ofspor, Beylerbeyi, Pazarspor, Tavşanlı Linyitspor ve 1461 Trabzon’da teknik direktör olarak çalışan Akçay, geçen yıl Galatasaray’ı kupadan eledi, gruplarda Fenerbahçe’yi yendi. Takımı Play-off’a kalmasına rağmen statü gereği oynayamadı.