Trabzonspor Kahramanlıktan hainliğe!

Kahramanlıktan hainliğe!

26.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonsporlu Onur, kaleciliğin çok zor olduğunu belirterek, “Bir anda kahraman olup, bir anda vatan haini de ilan edilebilirsiniz. Bu iki olgu arasında geçen bir hayatımız var” dedi

Kahramanlıktan hainliğe

Trabzonspor’un kalecisi Onur ve Brezilyalı orta saha oyuncusu Alanzinho, FIFA U20 Dünya Kupası Grassroots Şenliği’nde küçük futbolcularla bir araya geldi.
Futbol Akademisi’nde, kulübün sponsorlarından Ülker’in katkılarıyla düzenlenen şenlikte, yaklaşık 100 küçük çocuk ve futbolcuyla bir araya gelen Onur ve Alanzinho, büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. İki başarılı futbolcu çocukların sorularını yanıtlarken de oldukça güç anlar yaşadı.
“Zor soru sormak yok” diyerek soruları yanıtlayan Onur, kaleciliğin güzel bir duygu olduğunu belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Siz şanslısınız’
“Aslında yapılması çok zor bir meslek. Bir anda kahraman olup, bir anda vatan haini de ilan edilebilirsiniz. Bu iki olgu arasında geçen bir hayatımız var. Ama güzel bir meslek ve arkamdan gelmenizi isterim. Kaleci antrenörüyle çalışmaya 16 yaşında başlayabildim. Amatör takımda oynarken böyle bir imkanımız yoktu. Yani siz bana göre çok şanslısınız. Minik takımdan itibaren kaleci antrenörüyle çalışıyorsunuz. Reflekslerimi çalışarak koruyorum ama reflekslerin yüzde 90’ının doğuştan geldiğine inananlardanım. Yüzde 10’u da çalışarak elde edilebilir.”
Onur, “Ayrılmayı düşünüyor musun?” sorusuna, “Düşünmüyorum” yanıtını verdi. Bir çocuğun, Alanzinho’ya sorduğu, “Şampiyon olmayı istiyor musunuz?” sorusuna ise Onur yanıt verdi ve, “Alanzinho’nun yerine de söyleyeyim, biz şampiyon olduk 2010 - 2011 sezonunda” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Trabzonspor ilk peşinde

Trabzonspor, Gençlerbirliği’ni bugün yenerek bu sezon ilk kez üç maç üst üste kazanmayı amaçlıyor. Orduspor ve Eskişehirspor galibiyetlerinin ardından başkent ekibini yenmeleri halinde ligi üst sıralarda bitirmek için büyük avantaj yakalayacaklarını vurgulayan Teknik Direktör Tolunay Kafkas, öğrencilerini de bu yönde motive ediyor. Bordo-mavililerde sarı kart cezalısı Soner Aydoğdu ve sakat Emre Güral dışında tüm futbolcuların hazır olduğu belirtildi. Trabzonspor ile Gençlerbirliği, ligde 58. kez karşılaşacak. Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 57 maçta, Karadeniz ekibinin galibiyetlerde 33 - 10 üstünlüğü bulunuyor. 14 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Yazarlar