Almanya Bundesliga Kahvaltıda ne yedin Lewa?

Kahvaltıda ne yedin Lewa?

23.09.2015 - 10:08 | Son Güncellenme:

Lewandowski'nin 9 dakikada 5 kez fileleri havalandırması Bayern Münih Twitter hesabını da çoşturdu.

Kahvaltıda ne yedin Lewa

Alman ekibin İngilizce resmi hesabından, ''kahvaltıda ne yedi acaba?'' diye yazıldı. Ayrıca Wolfsburg'un İngilizce resmi Twitter hesabından da, ''Yine Lewandowski. 5 oldu. Neler oluyor orada?'' yazılı bir paylaşım yapıldı ve Lewandowski'nin olağanüstü performansına gönderme yapıldı.

Haberin Devamı

İŞTE DÜNYANIN KONUŞTUĞU GOLLER

İnanılmaz! 9 dakikada 5 gol birden
Bayern Münih ilk yarıyı 1-0 yenik kapattığı Wolfsburg maçının ikinci yarısında fena patladı !.. :5-1
Bundesliga'nın 6. haftasında dün Bayern Munih ve Wolfsburg arasında oynanan maçta futbolda sıkça görülmeyen bir skor ortaya çıktı.
İkinci yarıda oyuna giren Robert Lewandoski 1-0 geriye düştükleri karşılaşmada 9 dakikaya tam 5 gol sığdırdı.
Bayern 26. dakikada kalesinde gördüğü golle maçı 1-0 geride götürürken maça yedek başlayan ve oyuna 46. dakikada dahil olan Lewandowski maçın kaderini 51 ile 60. dakika arasında değiştirdi.
Lewandowski; 51, 52, 55, 57 ve 60. dakikalarda attığı gollerle tarihe geçti.
Rekorları da kırdı
Lewandowski, Bundesliga tarihinde hem sonradan oyuna girip 5 gol atan hem de en kısa sürede 5 gol (9) kaydeden ilk futbolcu oldu. Yıldız futbolcu, aynı zamanda 4 dakika içinde bulduğu 3 golle ligin en hızlı "hat-trick"ini gerçekleştirdi. Bundesliga’da daha önce en hızlı "hat-trick" rekoru, 27 Ağustos 1991’de Duisburg-Karlsruhe maçında 6 dakika içinde 3 gol atan Duisburglu Michael Tönnies’te bulunuyordu. Ligde daha önce bir maçta 5 golü Dieter Hoeness, 25 Şubat 1984’te Bayern Münih-Braunschweig karşılaşmasında atmıştı. Bayern Münih’te forma giyen Hoeness, 5 golü 21 dakikaya sığdırmıştı. Bundesliga’da bir maçta en çok gol atan futbolcu ise Dieter Müller. Müller, 17 Ağustos 1977’de Köln’ün Werder Bremen’i 7-2 mağlup ettiği maçta, rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Bayern Münih, Wolfsburg karşısında altığı galibiyetle puanını 18’e çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Wolfsburg ise 11 puanla üçüncü sırada kaldı.

Yazarlar