Beşiktaş ‘Kaleci devrede gelecek’

‘Kaleci devrede gelecek’

18.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkan Fikret Orman, UEFA Avrupa Ligi’ne erken veda etmelerine çok üzüldüğünü söyledi, “Devre arası kaleci takviyesi yapacağız. Scout ekibimiz ve ben çalışıyoruz. Stoper transferi de olabilir ama önceliğimiz kaleci” dedi

‘Kaleci  devrede gelecek’

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena’dan, şampiyonluk yarışına; kaleci transferinden, UEFA Avrupa Ligi’ne erken veda etmelerine kadar gündemdeki birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı. NTV Spor’a konuşan Başkan Orman şunları söyledi:

Haberin Devamı

Vinçler stattan çıktıktan sonra zemine başlayacağız. Ocak ayının başında drenaj ve çim sahaya geçeriz. Şubat ortası gibi localardan çıkmış oluruz. Stadın maliyeti şu an KDV dahil 300 milyon lirayı geçmiştir. Bizim bütçemizde 100 milyon dolar artı KDV’ydi. Oralarda kalacağız gibi gözüküyor.

Stadı bu sene açacağız. Sezon sonu olsaydı Barcelona açılışa gelebilirdi. Sezon ortasında onlar Şampiyonlar Ligi oynuyor. Ancak sezon sonu bir organizasyon olabilir.

Biz üç yıldır deplasmanda oynuyoruz. Rakiplerimiz bir sezon oynasınlar görelim. Galatasaray bir dönem oynadı ve ne hale geldi. Bu sene şampiyonluk ipini göğüslemek istiyoruz. Sezon sonu kimin düşüp, kalacağını göreceğiz. Stat için bize dostluk elini uzatanları da, uzatmayanları da unutmayacağız.

Haberin Devamı

‘Şampiyon olmadık’

UEFA Ligi’nden böyle elenmek beni çok üzdü. Beşiktaş 1-0 öne geçtiğinde, oyunu elinde tuttuğu zaman 65. dakikadan sonra 3 gol yememeli. Tolga iyi bir kaleci ancak kalecilik zor bir iş. Sporting maçında hata yaptı ve gol yedi. Taraftarımız da reaksiyon gösterdi. Özünde futbolun içerisinde olan şeyler.

Devre arasında kaleci takviyesi yapacağız. Scout ekibimiz ve ben çalışma halindeyiz. Kalecide finale doğru gelmeye çalışıyoruz. 2 Ocak’a kadar yetiştirmek istiyoruz. Devre arası stoper transferi olabilir de olmayabilir de. Birinci önceliğmiz kaleci olarak gözüküyor.

Daha ligin devre arasına bile gelmedik. Bu uzun maratonun son dönemeçleri daha da zor oluyor. Henüz bir kupa almadık, lig şampiyonu da olmadık. Önümüzde çalışmamız gereken çok şey var. Bu sene şampiyon olmayı bekliyoruz.

‘Stada aşığız’

Beşiktaş Başkanı, 41 bin 903 taraftar kapasiteli olması planlanan Vodafone Arena’da koltuk sayısının arttığını bildirdi. “Saray gibi bir stat yapıyoruz” diyen Fikret Orman, “Kapasiteyi 42 binin üzerine çıkarmak istiyoruz. UEFA’dan kapasite konusunda bize gelen bir şey yok. Her şeyden evvel yaptığınız işi kendiniz beğenmelisiniz. Ben ve arkadaşlarım stadımıza aşığız. Bittiği zaman insanların beğeneceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Beşiktaş’ın çimentosu’

Başkan Fikret Orman, Beşiktaş’ın çok kaliteli bir kadroya sahip olduğunu belirtirken, Mario Gomez için özel bir parantez açtı. Orman, “Huzurun olduğu yerde herkes işini yapıyor. Her şey para değildir. Beşiktaş’ta olmak bir ayrıcalıktır. Mario Gomez de çok düzgün bir çocuk. Beşiktaş’ın çimentosudur. Quaresma ilk geldiği sene gibi değil. O dönem Beşiktaş’ın üstünde gibiydi. Şimdi Beşiktaş büyük diye buraya geldi ve performansından memnunuz” dedi.