Diğer Kalplerimiz bir! Gurbetçiler tek yürek oldu

Kalplerimiz bir! Gurbetçiler tek yürek oldu

10.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yurt dışında oynayan milli sporcularımız ülkemizdeki depremin acılarını sarmak için tek yürek oldu. Merih Demiral’ın başlattığı forma kampanyası başta olmak üzere herkes el ele vererek ortak noktada buluştu.

Kalplerimiz bir Gurbetçiler tek yürek oldu

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli ve 10 ilimizde yaşanan 7.7 şiddetindeki depremin ardından yardım seferberliği hızla sürüyor. Yurt dışında forma giyen milli sporcular her geçen gün kenetlenmeyi artıyor, ülkemiz için ellerinden gelen tüm yardımı göstermeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Başta Merih Demiral ve ekibi Team Demiral olmak üzere bütün sporcularımız ülkemiz için el ele vererek destek sağlıyor. İlk günden itibaren sosyal medya üzerinden yardımları aktif bir şekilde toplayan milli futbolcu Merih Demiral, Cristiano Ronaldo, Dybala, Bonucci gibi dünyaca ünlü futbolcuların formalarını satışa çıkararak, 5 milyon TL’lik kaynak sağladı. Merih son olarak Harry Kane, Alvaro Morata ve Griezmann gibi ünlü isimlerle de iletişime geçti. Merih Demiral ayrıca Ahbap Derneği’ne 1 milyon Tl bağışta bulundu. İngiltere’de Çağlar Söyüncü de 50 bin euroluk yardımın yanı sıra Leicester’da yardım kampanyası düzenleyerek Türkiye’ye ihtiyaçların taşınmasına destek verdi. Hull City’de Ozan Tufan da maddi yardım ve takım arkadaşlarıyla beraber destek oldu.

Haberin Devamı

Fransa’da Cengiz Ünder, 50 bin euroluk desteğiyle beraber Marsilya’dan Türkiye’ye giden yardım kolilerinin hazırlanmasına katkı yaptı.

Hollanda’da Orkun Kökçü, Burak Yılmaz ve Oğuzhan Özyakup da maddi desteklerle zor günlerin atlatılmasına yardımcı olmaya çalıştı. İtalya’da Hakan Çalhanoğlu ve Mert Müldür de yardımlarda bulundu. Japonya’da oynayan milli voleybolcu Tuğba Şenoğlu, “Hayatımda kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Maalesef bir sürü arkadaşımızı, dostumuzu kaybettik. Kalbim paramparça! Bizim için dua edin” dedi.NBA’de Cleveland’da oynayan Cedi Osman da “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle çok üzgünüm. Tüm halkımıza geçmiş olsun, enkaz altındakilere bir an önce ulaşılmasını diliyorum. Dualarım, kalbim, aklım sizinle. Takım olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz” mesajını gönderdi.

Haberin Devamı

Pancu da unutmadı

Beşiktaş’ın efsane yıldızlarından Daniel Gabriel Pancu, ülkemizde yaşanan deprem felaketine kayıtsız kalmadı. Pancu, 2004-05 sezonunda Beşiktaş’ta kaleye geçtiği ve 4-3 kazandıkları Fenerbahçe derbisindeki eldivenlerini satışa çıkardı. Siyah-beyazlı yönetici Emre Kocadağ eldivenleri 500 bin TL’ye alarak Ahbap Derneği’ne bağışladı ve eldivenleri Beşiktaş müzesine hediye etti.

Haberin Devamı

Barcelona’dan destek

Barcelona’da oynayan milli basketbolcu Sertaç Şanlı, destek çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Şanlı, “Barcelona ve Barça Vakfı ülkemizde yaşanan deprem felaketi için çok üzgünler. Hem bana çok destek oldular hem de yardım kuruluşları aracılığıyla ülkemize yardımda bulunacaklarını belirttiler” diye anlattı. Eski Fenerbahçe Beko’lu Jan Vesely de 500 bin TL bağış yaptı. Barcelona Başkanı Joan Laporta da kulüp olarak Türkiye’nin yanında olacaklarını açıkladı.

İdmandan önce saygı duruşu

Pazartesi gününden itibaren başlatılan kampanyara destek olmak için statlarda oluşturulan alanlara giden Fenerbahçe ve Galatasaraylı futbolcular dünkü idmandan önce de depremzedeleri unutmadı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin, Can Bartu Tesisleri’nde yapılan idman öncesinde açtığı pankartta; “Fenerbahçe Spor Kulübü; Ülkemizin başı sağ olsun” ifadesi yer aldı. Sarı-kırmızılılar da antrenman öncesinde saygı duruşunda bulunurken, kulüpten yapılan açıklamada, “Bu vesileyle tekrar hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileriz” denildi.

Tüm kazanç Türkiye’ye

Galatasaray ve Antalyaspor’un eski yıldızı Lukas Podolski, Almanya’daki 22 şubetli döner restoran zincirinin 1 günlük cirosunun tamamının Türkiye’de deprem bölgelerine bağışlanacağını duyurdu. Öte yandan Almanya’nın ünlü boksörü Uwe Schüder, kendi tekstil fabrikasında Türkiye için battaniye üretimi başlattı. İlk günden 20 bin battaniye üretildi ve Türkiye’ye gönderildi.

AFAD'a bağış

Fenerbahçe Beko Kaptanı Melih Mahmutoğlu, depremzedeler için takım olarak yardım yapacaklarını ifade etti. Bütün takımın imzaladığı Fenerbahçe Beko formasını satışa çıkaracaklarını ve gelirinin tamamen AFAD aracılığıyla depremzedelere bağışlanacağını kaydeden deneyimli yıldız, “Ülkemizdeki deprem felaketini büyük bir üzüntüyle takip ediyorum. Elimizden geleni yapabilmek için formamı tüm takıma imzalatarak depremzede vatandaşlarımız için açık arttırma usulüyle satışa çıkarıyorum Elde edilecek tüm gelir AFAD’a bağışlanacaktır” dedi.

Yazarlar