Skorer 'Kanayan parmağı keseceğiz'

'Kanayan parmağı keseceğiz'

01.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TFF Başkanı Demirören, “Bu sorunların hepsini çözeceğimize inanıyoruz. Çünkü çözülmesi gerekiyor. Sorunlar ertelendikçe hep büyüyor. Biz de bir an evvel kanayan parmağı kesmek, kesin ve radikal kararlar alarak süreci bitirmek zorundayız” diye konuştu

Kanayan parmağı keseceğiz

Türkiye Futbol Federasyonu’nda devir teslim töreni dün İstanbul’da yapıldı. İstinye’deki merkezinde gerçekleştirilen devir teslim törenine, olağanüstü genel kurulda başkanlık koltuğuna oturan Yıldırım Demirören ile başkanlığı genel kurula kadar vekaleten yürüten Hüsnü Güreli katıldı.
Demirören, tek kaygılarının Türk futbolunu en iyi yerlere taşımak ve futboldaki eski sevgiyi tekrar kazandırmak olduğunu kaydederek, “Elimizden geleni yapacağız, biraz sabır. Bu sorunların hepsini çözeceğimize inanıyoruz. Çünkü çözülmesi gerekiyor. Sorunlar ertelendikçe hep büyüyor. Biz de bir an evvel kanayan parmağı kesmek, kesin ve radikal kararlar alarak süreci bitirmek zorundayız” diye konuştu. Demirören, “Kanayan parmağı keseceğiz” derken neyi kastettiğinin sorulması üzerine, “Süreçlerden bahsediyoruz” dedi.
Yıldırım Demirören, toplantı sonunda Güreli’ye plaket verdi.
TFF başkanlığına vekalet eden Hüsnü Güreli ise, daha önce 4 yıl Beşiktaş’ta birlikte çalıştığı Yıldırım Demirören’in bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inancının tam olduğunu belirterek, “Geçiş sürecinde mevcut işlemleri yerine getirmeye çalıştık. Çok güzel bir seçim ortamında herkes tek vücut oldu ve Türk futbolunun sorunlarını çözmek için sizler göreve geldiniz” dedi.

Haberin Devamı

‘Mali disiplin sağlanmalı’
Güreli, şöyle devam etti:
“TFF, eğitimde ve tesisleşmede çağdaş hamleler yapmak, genç futbolcuların yetişmesine odaklanmak, futbolun Türkiye’de yaygınlaştırılmasına ve sevilmesine önayak olmak ve Avrupa’da ve Türkiye’de büyüyen futbol ekonomisini karlı bir şeklide ayakta tutmak zorunda. Bundan sonraki yönetimlerin yapması gereken en önemli işlerden biri mali disiplini sağlayarak, bu çok önemli sektörün güçlü bir şekilde ayakta kalmasını sağlamaktır. Bunu da bu federasyonun yapacağına emin olarak yönetimi sayın başkan ve değerli yöneticilere huzur içinde devrediyoruz.”

Demirören: 28 takım olacak!
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, ligin yeni sezonda 22 takımla oynanacağı söylentilerini de yanıtladı.
Demirören, bir gazetecinin “Ligin gelecek sezon 22 takımla oynanacağı söyleniyor” şeklindeki sözleri üzerine “Bu yazıyı yazan arkadaş cevap versin” dedi. Bu arada, toplantı başlamadan önce Demirören, bir gazeteciye, “22 takım doğru değil, 28 olacak” diye espri yaptı.

Haberin Devamı

TFF KURULLARI
TAHKİM KURULU

Başkan: Av. Engin Tuzcuoğlu,
Asıl Üyeler: Prof. Dr. Bahri Öztürk, Osman Karakuş, Doç Dr. Murat Balcı, Av. Uğur Mutlu, Av. Hüseyin Aydın, Av. Taner Ünlü.

PROFESYONEL FUTBOL DİSİPLİN KURULU
Başkan: Halit Fahri Gültekin,
Üyeler: Av. Memduh Oğuz, Av. Serdar Ölmez, Av. Sinan Gürsoy, Av. Yusuf Reha Alp, Av. Tolga Erol, Av. Kadir Er.

ETİK KURULU
Başkan: Prof. Dr. Oğuz Atalay, Üyeler: Prof. Dr. İlyas Doğan, Yard. Doç. Dr. Burak Oder, Kemal Keleşoğlu, Mertay Kugay.

KULÜP LİSANS KURULU
Başkan: Doç. Dr. Naim Demirel, Başkan Yardımcısı: Av. Erkan Kıraç,
Üyeler: Alper Kuş, Av. Halil İbrahim Sarı, Av. Ümit Duman.

TEMSİLCİLER KURULU
Başkan: Kemal Dinçer, Raportör: Altan Kutucu, Üyeler: Fatih Tanfer, Şener Aydın, Adnan Müftüoğlu, Musa Çağlar, Hüdai Doğu, Hasan Üsküplü.

MERKEZ HAKEM KURULU
Başkan: Zekeriye Alp, Başkanvekili: Yüksel Okçuoğlu, Üyeler: Seyfi Gözaydın, Sadettin Güler, Ünsal Çimen, Hamza Işın, Turgay Güdü, Zihni Aksoy, Musa Soykarcı.

Haberin Devamı

Ufuk Özerten 1. Başkan vekili
Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni yönetimi, dün ilk toplantısında görev dağılımı yaptı. İstinye’deki merkez binada bir araya gelen ve ilk toplantısını Demirören başkanlığında yapılan yönetim toplantısında, TFF 1. Başkan Vekilliğine Ufuk Özerten, 2. Başkan Vekilliğine Servet Yardımcı getirildi. Görev dağılımı şöyle gerçekleşti:
İcra Kurulu Üyeleri: Ufuk Özerten, Servet Yardımcı, Arif Koşar, Edip Eren, Milli Takımlar Komitesi: Selim Koray (Komite Başkanı), Fethi Heper, Hakan Kanık, Ergun Tekin, Necdet Ali Ateş, Yemen Ekşioğlu. Tesis ve İdari İşler Komitesi: Edip Eren (Komite Başkanı), Cengiz Zülfikaroğlu, Talat Yılmaz, Profesyonel Kulüpler Komitesi: Arif Koşar (Komite Başkanı), Mustafa Beyazlı. Mali İşlerden Sorumlu Üye: Emre Alkin. Amatörlerden Sorumlu Üye: Ali Düşmez. Basın Sözcüsü: Prof. Dr. Mete Düren.

Kurullarda iki sürpriz
Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni yönetimi ile birlikte yeni kurullar da göreve başladı. Daha önce değişmeyeceği öngörülen kurullarda Merkez Hakem Kurulu’nun başına Zekeriya Alp getirildi. Alp’ten önce bu görevde Yusuf Namoğlu bulunuyordu. Gündemdeki şike ve teşvik davasından dolayı Etik Kurulu ile Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun başındaki isimler değişmezken, esas sürpriz Tahkim Kurulu’nda gerçekleşti. Yargıtay eski Başkanı Hasan Gerçeker’in yerine, Avukat Engin Tuzcuoğlu getirildi.