Dünyadan Futbol Kanseri yendi, iki yıl aradan sonra ilk kez sahaya çıktı

Kanseri yendi, iki yıl aradan sonra ilk kez sahaya çıktı

18.06.2023 - 09:26 | Son Güncellenme:

Galler teknik direktörü Robert Page, Ermenistan karşısında iki farklı geriye düştükleri esnada oyunu çevirebilmek adına David Brooks hamlesi yaptı. Kansere yakalandığı için bir süre futboldan uzak kalan 25 yaşındaki futbolcu, milli takımda iki yıl aradan sonra ilk kez sahaya çıktı.

Kanseri yendi, iki yıl aradan sonra ilk kez sahaya çıktı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Türkiye'nin de bulunduğu D Grubu'nda sürpriz bir sonuç ortaya çıktı. Cardiff City Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galler kendi seyircisi önünde Ermenistan'a 4-2 mağlup oldu.

Haberin Devamı

Karşılaşmada kırmızı kart gören oyuncusu Kieffer Moore Türkiye maçı için cezalı duruma düşen Galler, evinde dört gol yemenin ve favorisi olarak çıktığı maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Rakibi karşısında maçı çevirebilmek için yapılan hamle ise dikkat çekti.

Galler 3-1 geride olduğu sırada 70. dakikada Brennan Johnson'un yerine David Brooks oyuna dahil oldu. 2021 yılında Lenf kanseri teşhisi konulduktan sonra aktif futbolculuk hayatı sekteye uğrayan Brooks, iki yıldır uzak olduğu milli formaya tekrar kavuştu.

O zamandan beri kanser tedavisi gören 25 yaşındaki futbolcu, bir süre önce tedavisinin tamamlandığını açıklamıştı. Çeşitli sakatlık sorunları yaşayan Brooks, geride kalan sezonda Bournemouth formasıyla Premier Lig'de kısa süreler aldığı altı maça çıkabildi.

Haberin Devamı

Şimdi Samsun'a geliyor

Milli takımda son olarak EURO 2020 elemelerindeki Danimarka maçında 2021 Haziran ayında forma giyen David Brooks, Ermenistan karşısında oyuna dahil olarak, iki yıldır uzak kaldığı milli formaya tekrar kavuştu. Kanat oyuncusu, pazartesi günü oynanacak Türkiye maçı için Samsun'a gelecek Galler kafilesinde yer alacak.