Anadolu Kulüpleri Karabükspor'dan şike açıklaması

Karabükspor'dan şike açıklaması

21.01.2014 - 14:05 | Son Güncellenme:

Kardemir Karabükspor Basın Sözcüsü Gölbek, "Kardemir Karabükspor, şike sürecinin herhangi bir yerinde değildir" dedi.

Karabükspordan şike açıklaması

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un basın sözcüsü Ahmet Gölbek, Yargıtay 5. Ceza Dairesinin şike davasını onama kararına ilişkin, "Kardemir Karabükspor, şike sürecinin herhangi bir yerinde değildir" dedi.

Haberin Devamı

Gölbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımının kurulduğu günden itibaren hiçbir şike olayına karışmadığını, hep uzak durduğunu, sporun sahada sonuçlanacağına inandığını söyledi. Şike davasına takımlarının adının Emmanuel Emenike'nin Fenerbahçe'ye transferi aşamasında bulaştırılmak istendiğini iddia eden Gölbek, şunları dile getirdi: "Emenike'nin transferinde Kardemir Karabükspor'un herhangi bir suçu, günahı yoktur. Emenike, bir maç öncesinde ciddi sakatlık geçirmiş ve doktor raporu ile Fenerbahçe maçına çıkmamış ve oynayamamıştır. Fenerbahçe maçına çıkmadığı için Kardemir Karabükspor'un şikeye bulaştırılması gibi bir düşünce hasıl oldu. Böyle bir olayın gerçek olmadığı hukuk nezdinde de belirlendi. Kardemir Karabükspor, şike sürecinin herhangi bir yerinde değildir. Burada bir tek kafaları karıştıran, Fenerbahçe maçında oynamayan Emenike'nin daha sonra Fenerbahçe'ye transfer olmasıdır. Bunlar olabilir. Futbolcunun elinde raporu var. O rapor doğrultusunda Fenerbahçe maçında oynamamıştır."

Haberin Devamı

Spor Kulüpleri Kanunu Katıldığı Kulüpler Birliğinin toplantısında Spor Kulüpleri Kanunu ile ilgili olumlu görüşlerin gündeme geldiğini anlatan Gölbek, şöyle devam etti: "Türkiye'de profesyonel futbol kulüplerinin kaderini belirleyecek Spor Kulüpleri Kanun Tasarısının taslağı dün toplantıda detaylarıyla görüşüldü. Bu, gelecekte kulüplerin işleyişini ve kaderini birebir etkileyebilecek yasa tasarısı. Bunun üzerinde Kulüpler Birliği üyeleri görüş ve düşüncelerini bildirdi. Bu yasayla kulüplerin ve yönetimlerin geleceği belirlenecek. Çok önemli ve yıllardan beri üzerinde çalışılan bir yasa. Kanun tasarısı Kulüpler Birliğinin görüşleri doğrultusunda TBMM'ye gelecek."

"E-bilet" uygulaması

Toplantının önemli konularından birisini "e-bilet" uygulamasının oluşturduğunu vurgulayan Gölbek, "Bu konu fevkalade önemli. 14 Nisan'da başlıyor. Bu uygulamaya yönelik altyapıyı hazırlamazsanız, her maç için 80 bin ila 100 bin lira ceza veriliyor. Gerekirse federasyon kendi sahanızda maç oynamanıza izin verilmiyor. Bu uygulamaya geçen sahalarda maçların oynanmasına izin veriliyor. Böylesine önemli bir toplantıydı" şeklinde konuştu.