BursaSpor Karaman'ın "ilk" oyunu!

Karaman'ın "ilk" oyunu!

09.02.2013 - 20:58 | Son Güncellenme:

Ertuğrul Sağlam'ın ardından Hikmet Hikmet Karaman'ı göreve getiren Bursaspor, Kardemir Karabükspor'u 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti. İşte maçın golleri...

Karamanın ilk oyunu

Spor Toto Süper Lig'de 21. hafta maçında Bursaspor, Kardemir Karabükspor'u 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti.

Haberin Devamı

Dr. Nizamettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan maçta Bursaspor'a galibiyeti getiren goller 54. dakikada Tuncay Şanlı, 61. dakikada Michael Basser ve 80. dakikada Pablo Batalla'dan geldi.

Bu galibiyetin ardından Bursaspor puanını 31'e yükseltti. Kardemir Karabükspor 28 puanda kaldı.



MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI:

5. dakikada, Bursa ekibinden Basser, sol kanattan aldığı topla ceza alanına girdi. Basser ceza alanı içindeki daha uygun arkadaşı Pinto'ya topu verdi. Pinto topu kale direğinin dibinden auta gönderdi.

10. dakikada, ev sahibi takımda İlhan Parlak, rakip defans oyuncularından seken topu kontrol ederek kaleye gönderdi. Yine defans oyuncularına çarpan top üstten auta çıktı.

12. dakikada Bursaspor'da Pinto topu ceza alanındaki Batalla ile buluşturdu. Batalla topu kaleye sert bir şutla gönderdi. Kaleci Tomic topu güçlükle tokatlayarak filelerle buluşmasını engelledi.

Haberin Devamı

18. dakikada, Kardemir Karabükspor'da Lua Lua ceza alanı içine hareketlenen Ahmet İlhan'a topu attı. Topu önüne alan Ahmet İlhan hızla ceza alanına kadar girdi. Ahmet İlhan topu daha müsait arkadaşı İlhan Parlak'a atmak istedi, ancak kaleci Harun topu kontrol etti.

37. dakikada, ev sahibi takım kazandığı serbest vuruşu Birol ile kullandı. Birol topu ceza alanı içine ortaladı, ceza alanı içinde bulunan Lua Lua topu kafayla kaleye gönderdi. Topu kaleci Harun kontrol etti.

38. dakikada, Bursaspor'da Belluschi topla ceza alanına girdi. Kaleci Tomic ile karşı karşıya kalan Belluschi topu daha uygun pozisyondaki Pinto'ya vermek istedi. Rakip defans oyuncuları araya girerek topu kornere çeldi.

İKİNCİ YARI:

48. dakikada, ev sahibi takımda Lua Lua sağ kanattan aldığı topla rakip ceza sahasına yaklaştı. Lua Lua topu kendisinden biraz daha geride olan Birol’a verdi. Birol kaleye sert vurdu. Top kale direğinin hemen yanından auta çıktı.

54. dakikada, Bursaspor’da Batalla sol kanattan kullandığı serbest vuruşta topu ceza alanına gönderdi. Ceza alanı içinde bulunan Tuncay Şanlı topu önünde buldu. Tuncay Şanlı topu kaleci Tomic’in yanından ağlara gönderdi: 0-1 61. dakikada, misafir takımda Pinto, topu ceza alanına hareketlenen Basser’e verdi. Kaleci Tomic ile karşı karşıya kalan Basser topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 0-2 75. dakikada, ev sahibi takımda İlhan Parlak topu ceza alanı önündeki Shelton’la buluşturdu. Shelton aşırtma vuruşla topu kaleye gönderdi fakat top üstten auta çıktı.

77. dakikada, Kardemir Karabükspor’da Hakan Söyler ceza alanı içine koşan Ahmet İlhan’a topu attı. Ahmet İlhan aldığı topla kaleci Harun’u geçmek isterken yerde kaldı. Ahmet İlhan ve arkadaşları penaltı bekledi.

80. dakikada, orta alandan aldığı topla rakip ceza alanına yaklaşan Batalla düzgün bir vuruşla topu kaleci Tomic’in üstünden ağlara gönderdi: 0-3 86. dakikada, rakip sahada topu dışarı çıkartmamak için koşan Ahmet İlhan, yan hakem Mustafa Emre Eyisoy’a çarptı. Maçın hakemi Hüseyin Göçek hareketi kasti sayarak Ahmet İlhan’a kırmızı kart gösterdi.

Bursaspor, teknik direktör Hikmet Karaman ile çıktığı ilk maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Kardemir Demirçelik Karabükspor: 0 - Bursaspor: 3

Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Orkun Aktaş
Kardemir Demirçelik Karabükspor: Tomic, Yiğit, Birol (Dk. 70 Hakan Özmert), Ahmet İlhan, Deumi, Seric, İlhan Parlak, Mabiala, Lua Lua, Hamroun (Dk. 56 Shelton), Hakan Söyler
Bursaspor: Harun, Tuncay Şanlı (Dk. 90 Forsell), Belluschi (Dk. 90 Okan), Batalla, Pinto (Dk. 87 Musa) Basser, Edu, Şener, Serdar, İbrahim, Murat
Goller: Dk. 54 Tuncay Şanlı, Dk. 61 Basser, Dk. 80 Batalla (Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 73 Hakan Söyler, Dk. 83 Yiğit (Kardemir Karabükspor), Dk. 36 Şener, Dk. 73 Pınto, Dk. 83 Batalla (Bursaspor)
Kırmızı kart: Dk. 86 Ahmet İlhan (Kardemir Karabükspor)

Haberin Devamı

TEKNİK ADAMLAR NELER SÖYLEDİ?

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Bursaspor'a 3 - 0 yenildikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Sinirliyim, mağlubiyeti hak ettik. Benim kabul edemediğim bir durum. Yandan gelen bir top ve çıkarken kaptırdığımız bir top. Bursaspor'u tebrik ediyorum" dedi.

İlhan Parlak dişe diş, kora kor giden bir mücadele olduğunu belirterek, "Gol için bastırdık. Oyun içinde verdiğimiz açıkları rakip iyi değerlendirdi. Olmadı, inşallah bu maçtan ders alırız da bir daha bu hataları yapmayız. Kendi sahamızdaki mağlubiyetlere artık son vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Hakan Özmert ise, "Kendi sahamızda iki maçtır kazanamıyoruz. Üzüntülüyüz, önümüzdeki maça bakacağız" dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman futbolcularına teşekkür ederek, "İlk maç, deplasman ve 3-0'lık net bir skor var. İki günde olsa futbolcu arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmayı sahaya yansıtmalarından dolayı çok mutluyum. Onlara çok teşekkür ediyorum. Hüseyin Göçek ve ekibini de kutluyorum. Hakemlerin objektif olması önemliydi. Hakem hata yapacak ama oyun genelini izlediğiniz zaman kararları göreceksiniz. Ertuğrul ve Ersin hocaya verdiği bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum. 90 dakika içerisinde maçı iyi idare ettiğimize inanıyorum" dedi.

Maçın önemini çok iyi bildiklerini söyleyen İbrahim, "Rakibi iyi analiz yapmıştık ve iyi önlemler almıştık. İlk yarı maçı koparabilirdik. İyi bir galibiyet ve skor aldık. Bizim bir hedefimiz var. İnşallah bu hedefe ulaşmak için de tek tek maçlarımızı geçeceğiz" dedi.

Okan zorlu bir müsabakayı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Yazarlar