Futbol Karşılıklı açıklama

Karşılıklı açıklama

27.01.2020 - 08:00 | Son Güncellenme:

Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçının Elazığ depremi nedeniyle ertelenmesi bir kez daha ortamı gerdi. Başkan Adil Gevrek’in açıklamaları sonrası önce F.Bahçe cephesinden TFF’ye sorular geldi, ardından bordo-mavililer de karşılık verdi

Karşılıklı açıklama

Süper Lig’de 19. haftada bugün oynanması gereken Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçının Elazığ’da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle ertelenmesi ortamı bir kez daha gerdi. Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek’in açıklamalarının ardından önce Fenerbahçe’den ‘TFF’ye sorular’ başlığında bir hamle geldi.
Hemen ardından da Trabzonspor yanıt niteliğinde bir açıklama yayınlandı. Önce Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonuna soruyoruz” başlıklı açıklamada, “Trabzonspor takımının Malatya gibi zorlu bir deplasmana, 120 dakika oynadığı Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçının hemen ardından çıkarılmak istenmemesi mi? Bu hafta Fenerbahçemiz ile karşılaşacak Trabzonspor takımının defansif mevkiideki 4 oyuncusunun sarı kart sınırında olmasından ötürü mü,
Bu hafta Fenerbahçe ile karşılacak Trabzonspor takımının, 10 gün dinlenerek ve Malatya gibi zor bir deplasmandan olası bir puan kaybının yaratacağı psikolojik baskıyı yaşamadan çıkmasını sağlamak mı olduğunu, Türkiye Futbol Federasyonu’na soruyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Trabzonspor da erteleme talebinin kendilerinden değil, TFF’den geldiğini kaydedip, “Ülke olarak adeta seferberlik başlattığımız, kurtulacak her bir can için dualar ettiğimiz bu günlerde tek gündemleri ‘ertelenen maçın oynanması’ olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün açıklamasını insanlık adına büyük bir utançla takip ettik. Yüzlerce insan, enkaz altından gelecek bir ses, bir nefes için çırpınırken Fenerbahçe Spor Kulübünün maçta çıkacak kartların, 90 dakika-120 dakika gibi hesapların peşinde koşmasının yorumunu toplumumuzun vicdanına bırakıyoruz. Kulübümüzün ne resmi ne de şifahen TFF’ye müsabakanın ertelenmesine dair hiçbir talebi olmamıştır. Büyük bir hezeyan ve çaresizlik içerisinde bulunan Ali Koç’un gerginlikten sonuç çıkarmaya çalıştığını çok iyi anlıyor, hiçbir şart ve koşulda camiamızla beraber bu gerginliğin bir parçası olmayacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” yazısını paylaştı.