3.Lig Karşıyaka ağır yaralı! Başkan da görevi bıraktı

Karşıyaka ağır yaralı! Başkan da görevi bıraktı

18.02.2024 - 19:25 | Son Güncellenme:

Son 6 yıldır kurtulamadığı TFF 3'üncü Lig'den çıkmak için bu sezona güçlü bir yönetim ve mutlak şampiyonluk hedefiyle başlayan Karşıyaka, zirve yarışında Turgutluspor mağlubiyetinden sonra evinde lider Batman Petrolspor önünde de 5-1'lik tarihi yenilgi alarak büyük oranda havlu attı. Kulüpte Asbaşkan İlker Ergüllü'den sonra başkan Azat Yeşil de maç öncesi istifa etti.

Karşıyaka ağır yaralı Başkan da görevi bıraktı

Alsancak Stadı'nda binlerce taraftarının önünde hezimet yaşayan Karşıyaka, 9 yıl sonra en ağır iç saha yenilgisini aldı. Son olarak 2014-15 sezonunda hem Altınordu'ya hem de Boluspor'a iç sahada 5-0 yenilen Kaf-Kaf, seneler sonra evinde kalesinde 5 gol birden gördü.

Haberin Devamı

Bitime 9 maç kala bir maçı eksik Batman Petrolspor'un 6 puan gerisine düşüp, şampiyonluk hayalinden uzaklaşmaya başlayan Karşıyaka'da yönetimdeki kriz de bitmedi. Kulübe bu sezon büyük mali katkı sağlayıp son olarak cuma günü futbol takımına 5 milyon TL'lik hakedişlerini ödeyen asbaşkan İlker Ergüllü, aynı gün danışma kuruluna alınmaması nedeniyle yönetimden noter kanalıyla istifa etti. Sezon başında tüzükteki üyelik süresi engeli nedeniyle başkan olamayıp mayıs ayındaki olağan kongrede göreve talip olması beklenen Ergüllü'nün istifası üzerine aynı gün başkan Azat Yeşil de istifasını verdi. Başkan Yeşil de noter kanalıyla yönetimden istifa etti. Başkansız kalarak yönetimsel belirsizlik yaşamaya başlayan Kaf-Kaf'ta olağanüstü kongreye gidilmesi ihtimali konuşulmaya başlandı.

Haberin Devamı

HÜCUMDA DAĞILDI

Ara transfer döneminde hücum hattında Emre Gemici'yle yollarını ayırıp Adem Büyük'ü de kadro dışı bırakan Karşıyaka'nın elinde yarışta ileri uçta alternatif kalmadı. Cenk Ahmet'in Turgutluspor deplasmanında adalesinin yırtıldığı Karşıyaka'da Batman önünde yeni transferlerden Şeref'in elmacık kemiğinde henüz maçın başında kırık oluştu. Yasin Ozan da ilk yarı biterken sakatlanıp çıktı. Kaf-Kaf'ın hücum hattına 10 numara olarak transfer ettiği Mehmet Alaeddinoğlu da teknik direktör Erkan Sözeri tarafından Turgutlu önünde 40'ıncı dakikada oyuna alınıp, 89'da çıkarıldıktan sonra Batman karşısında da devre arasında kulübeye çekildi.

MESUT TOROS DARBESİ

Karşıyaka'ya şampiyonluk yarışında en ağır darbeyi eski teknik patronu Mesut Toros vurdu. Bu sezon dümenine geçtiği Batman'ı aylardır zirveye taşıyan Mesut Toros, eski takımını İzmir'de 5-1'le geçti. Maçta ilk yarıyı geride tamamlayıp ikinci yarıda eşitliği yakaladıktan sonra gol ararken kalesinde 4 gol birden gören Karşıyaka fena dağıldı. Mesut Toros, 2019 yılında altyapı patentli kadroyla Play-Off oynattığı Karşıyaka'dan ertesi sezon 3 haftada kovulmuştu.