SkorerKARTAL BAŞKENT'İ SALLADI 3-0

KARTAL BAŞKENT'İ SALLADI 3-0

09.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

G.Birliği'ni farklı yendi zirve yarışına "devam" dediSergen oyunuyla alkışlandı Mehmet iki golle yıldızlaştı

KARTAL BAŞKENTİ SALLADI 3-0

Siyah - Beyazlı takım Ankara'da fırtına gibi esti, sayısız gol pozisyonu kaçırdığı maçta G.Birliği'ni ezdi, geçti. Daha 14. dakikada Oktay'ın golüyle öne geçen Beşiktaş, ikinci yarıda ataklarını sıklaştırdı, Mehmet 60 ve 72. dakikalarda attığı gollerle farkı açtı. Amokachi'nin de bir şutunda top üst direkten döndü. Siyah - Beyazlı takım sahadan üç puanla ayrılırken, Kocaelispor'dan aldığı kupa darbesinin de yarısını sardı

Beşiktaş Teknik Direktörü Rasim Kara, G.Birliği karşısında aldıkları 3 - 0'lık galibiyetle şampiyonluk şansını artırdıklarını belirtti, "Daha da büyük bir farkı kaçırdık" dedi. Kara, "Artık her maçımız bir final. Fire vermeden yolumuza devam edip, ipi göğüslemek istiyoruz" diye konuştu

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Rasim Kara , Gençlebirliği karşısında farkı kaçırdıklarını, bu galibiyetle şampiyonluk şansını artırdıklarını söyledi.
Kara karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada, "Bu tip maçlarda önemli olan üç puandır. Daha önce söylediğim gibi her maçımız artık final. Fire vermeden yolumuza devam edip, ipi göğüslemek istiyoruz. Gençlerbirliği karşısında farkı kaçırdık. Çok gol poziyonuna girdik, ancak bunlardan üçünü değerlendirebildik. Buna karşın futbolcularımın ortaya koyduğu futbol ve atılan goller mükemmeldi. Yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.
Kara , maç süresince vasatın altında bir oyun ortaya koyan Amokachi 'nin bu performans düşüklüğünün doğal karışlanması gerektiğini belirtti ve "Her futbolcu da bu tür düşüşler olabilir" ifadesini kullandı.
Kara ayrıca, şimdi hedeflerinin Trabzonspor maçı olduğunu kaydederek, Başbakanlık Kupası'nı müzelerine taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.

HAKEMLER: Erol Ersoy (***), Tufan Noyan (***), İlhami Sayılan (***)
GENÇLERBİRLİĞİ: Kubilay (*)- Taner (**), Ümit Özat (*), Ali Eren (*) (İsmail Dk.61 (*)- Erkan (**), Metin (*), Mehmet (*), Phiri (*) (İlker Dk.36 (*), Osman (*)- Pascal (*) (Ümit Karan Dk.61 (*), Lukaku (*)
YEDEKLER: Hasan, Hakan
BEŞİKTAŞ: Mrmiç (**)- Ali (***), Rahim (***), Alpay (**)- Salih (***), Yankov (***), Sergen (****), Mehmet (***), Amokachi (**) (Orhan Dk.79)- Oktay (***) (Serdar Dk.46 (**), Ertuğrul (**) (Erkan Dk.76 (*)
YEDEKLER: Fevzi, Sertan
GOLLER: Oktay (Dk.14), Mehmet (Dk.60, 72)
SARI KART: Mehmet, Metin (Gençlerbirliği), Salih, Mehmet, Orhan (Beşiktaş)
PAF LİGİ: Gençlerbirliği - Beşiktaş: 2 - 0
SEYİRCİ - HASILAT: 15.422 - 12.174.000.000