Futbol Kasımpaşa Beşiktaş maç sonucu: 2-1

Kasımpaşa Beşiktaş maç sonucu: 2-1

04.04.2016 - 22:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasının kapanış maçında Kasımpaşa ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Kara Kartal şampiyonluk yolunda altın değerinde 3 puan kaybetti ve Kasımpaşa'ya 2-1 yenildi. Maçta oldukça net pozisyonlar yaşandı. Kasımpaşa Beşiktaş maçının detayları haberimizde...

Kasımpaşa Beşiktaş maç sonucu: 2-1

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan ve hakem Mete Kalkavan'ın düdük çaldığı mücadele 2-1 Kasımpaşa üstünlüğüyle sonuçlandı. Beşiktaş 28. dakikada Sosa ile öne geçti ancak 29'da Del Valle ile skoru eşitleyen Kasımpaşa 49. dakikada Oscar Scarione'nin golüyle maçı kazanmayı başardı. 2 maçlık yenilgi serisini bozan Kasımpaşa bu sonuçla puanını 40 yaptı. 4 maçlık galibiyet serisi son bulan Beşiktaş ise 63 puanda kaldı. Süper Lig'in 28. haftasında Kasımpaşa deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak. Beşiktaş ise Vodafone Arena'nın açılışında Bursaspor'u konuk edecek.
GÜNEŞ'TEN TEK DEĞİŞİKLİK
Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Antalyaspor maçının ilk 11'inde tek değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.
Tecrübeli teknik direktör, ligin 26. haftasında Antalyaspor'u 1-0 yendikleri maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Ricardo Quaresma'nın yerine Kasımpaşa karşısında Olcay Şahan'ı ilk 11'de görevlendirdi.
Kalede, geçen maçta olduğu gibi Ukraynalı file bekçisi Denys Boyko'yu görevlendiren Şenol Güneş, savunmada Andreas Beck, Marcelo Guedes, Necip Uysal ve İsmail Köybaşı'na forma verdi.Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Kerim Frei'a, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Olcay Şahan'a görev verdi. Beşiktaş'ta ileri uçta ise Mario Gomez yer aldı.
Siyah-beyazlı takımda Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Alexis Delgado, Dusko Tosic, Tolgay Arslan, Mustafa Pektemek ve Cenk Tosun yedekler arasında bulundu.
ATIBA'DAN BÜYÜK ÖZVERİ
Beşiktaş'ta hastalığı nedeniyle son antrenmana katılamayan Atiba Hutchinson, karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle son antrenmanda yer almayan ve serum tedavisi gören Kanadalı futbolcu, zorlu Kasımpaşa maçında takımını yalnız bırakmadı ve ilk 11'de sahaya çıktı.
EREN DERDİYOK SAHADA
Kasımpaşa'da sakatlığı geçen Eren Derdiyok, Beşiktaş maçında sahadaki yerini aldı. Ligin 24. haftasında İstanbul'da oynanan Antalyaspor maçında sakatlanan lacivert-beyazlı oyuncu, Medicana Sivasspor ve Bursaspor karşılaşmalarında takımını yalnız bırakmıştı.
Kasımpaşa'da teknik direktör Rıza Çalımbay, kalede değişikliğe gitti. Sezonun büyük bölümünde Ramazan Köse'ye kalede şans veren ancak son 3 karşılaşmada Jan Andreas Isaksson'u görevlendiren tecrübeli teknik adam, Beşiktaş maçında tercihini tekrar Ramazan'dan yana kullandı.
Lacivert-beyazlılarda sakatlığı nedeniyle Bursaspor maçında forma giyemeyen Kenneth Omeruo, siyah-beyazlı takım karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Kasımpaşa'da sarı kart cezalısı olan Veysel Sarı ise maçta forma giyemedi.
MAÇ KONTROLLÜ BAŞLADI
Süper Lig'de 27. haftanın kapanış maçında iki takım da birbirini tartarak oyuna başladı. İlk bölümde iki taraf rakip yarı alana çok kalabalık gitmek yerine hazırlık paslarıyla oyunu rakip yarı alana yıkmayı ve orta sahanın kontrolünü ele almayı hedefledi.
GOLLER ART ARDA GELDİ
Dakikalar 28'i gösterdiğinde Beşiktaş'ın golü Sosa ile geldi. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Jose Sosa Cristian Titi'yi çalımlayarak kaleciyle karşı karşıya kaldı ve Ramazan Köse'nin üzerinden sağ ayağıyla topu aşırtarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başararak takımını öne geçirdi.
Bu golün santrası yapıldıktan sonra Kasımpaşa Del Valle ile eşitliği yakaladı. Sol kanatta Hakan Arslan'ın uzun pasıyla topla buluşan Yonathan Del Valle rakibi Andreas Beck'i ekarte ederek sol çaprazdan ceza alanına girdi ve sağ ayağıyla çektiği etkili şutla Denys Boyko'nun sağından topu ağlarla buluşturdu. Kasımpaşa'nın golünde Beşiktaş savunmasının kademe eksikliği ve Boyko'nun hatası göze çarptı.
İlk yarıda başka tehlike olmadı ve takımlar soyunma odalarına 1-1 eşitlikle gitti.
KASIMPAŞA GOLLE BAŞLADI
İkinci yarıya Beşiktaş oyuncu değişikliğiyle, Kasımpaşa ise golle başladı. Siyah-beyazlı ekipte Kerim Frei kenara gelirken Tolgay Arslan ikinci yarıya başladı.
Kasımpaşa 49. dakikada Scarione'nin golüyle 2-1 öne geçti. Sağ kanatta Adem'in pasında topla buluşan Popov bekletmeden yerden pasını kale ağzına gönderdi. Ön direkte boş kalan Oscar Scarione sol ayağıyla topun gelişine yaptığı vuruşuyla topu kaleci Denys Boyko'nun üzerinden ağlara gönderdi.
GÜNEŞ'TEN CENK TOSUN HAMLESİ
Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, ikinci golün ardındanoyuncu değişikliğiyle takımı hareketlendirmek istedi. Tecrübeli çalıştırıcı 57'de Olcay Şahan'ı kenara alarak Cenk Tosun'u oyuna sokan Güneş, oyuncularına gol emri verdi.
BOYKO'NUN HATASINDA ADEM KALEYİ BULAMADI
Golün ardından Beşiktaş kalesinde etkili olmaya devam eden Kasımpaşa, kaleci Boyko'nun hatasında gole yaklaştı. Kaleci Denys Boyko'nun tek yumrukla uzaklaştırdığı topu önünde bulan Adem Büyük ceza alanı dışından şutunu çekti ancak meşin yuvarlak kalenin üsütünden auta çıkıtı.
OĞUZHAN'IN GOLÜNE OFSAYT ENGELİ
Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup 68. dakikada gol attı ancak kalkan ofsayt bayrağı var. Sosa'nın pasında Oğuzhan Özyakup'un sağ çaprazdan içeri girerek çektiği şutunda mtop ğlarla buluştu ancak bu pozisyon için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırınca gol geçerlilik kazanmadı.
CENK TOSUN'UN KAFASI ÇİZGİDEN ÇIKTI
Bu pozisyonun hemen ardından 69. dakikada Beşiktaş bu kez Cenk Tosun ile gole yaklaştı. Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Jose Sosa'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Cenk Tosun altıpas içinde topun gelişine kafa vuruşu yaptı. Kaleye doğru giden topu Adem Büyük çizgi üzerinde uzaklaştırdı.
SON BÖLÜMDE KAÇAN GOLLER
Maçın son dakikalarında Beşiktaş ve Kasımpaşa net pozisyonlardan yararlanamadı. İlk olarak 88. dakikada Atiba, Sosa'nın ortasında topu kaleci Ramazan'a isabet ettirdi. Kontra atağa çıkan Kasımpaşa'da paslaşmalar sonrası Fode Koita'nın uygun durumda vuruşu üstten dışarı gitti.
Maçta başka tehlike olmadı ve Kasımpaşa, Beşiktaş'ı 2-1 yenerek rakibine şampiyonluk yolunda önemli bir çelme taktı.

Yazarlar