Dünya Kupası Katar'ı salladılar! Kylian Mbappe ve Lionel Messi, Dünya Kupası'nda kırılmadık rekor bırakmadı

Katar'ı salladılar! Kylian Mbappe ve Lionel Messi, Dünya Kupası'nda kırılmadık rekor bırakmadı

18.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası'nda en büyüğün belli olmasına saatler kala tüm gözler Lionel Messi ve Kylian Mbappe'nin göstereceği performansa çevrildi. Katar'ın prensleri kırılmadık rekor bırakmadı. İşte Lionel Messi ve Kylian Mbappe'nin Katar'daki unutulmaz performanslarının ayrıntıları...

Katarı salladılar Kylian Mbappe ve Lionel Messi, Dünya Kupasında kırılmadık rekor bırakmadı

Fransa maçıyla birlikte kariyerindeki 2. kez Dünya Kupası finaline çıkacak Lionel Messi, 2014'te Brezilya'da yaşadığı hayal kırıklığı sonrası bu kez kupayı kazanmak için sahaya çıkacak. Şimdiye kadar turnuvada 6 maçta 5 gol, 3 asistlik performansla oynayan 35 yaşındaki futbolcu, birçok rekoru da geride bıraktı. 23 yaşında 2. kez Dünya Kupası finali oynayacak olan Kylian Mbappe, eşsiz bir kariyeri daha önünde uzun yıllar olmasına rağmen inşa etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Lionel Messi ve Kylian Mbappe'nin Katar'da kırdığı rekorlar...

2022 Dünya Kupası başında turnuvanın favorilerinden biri olarak gösterilen Arjantin, gruptaki ilk maçında Suudi Arabistan'a mağlup olarak büyük bir sürprize imza atmıştı. Güney Amerika temsilcisi daha sonra ikinci maçta Meksika'yı 2-0'lık skorla mağlup etmişti. Meksika karşılaşmasında bir gol ve bir asistle oynayan Lionel Messi, 1966'den bu yana, bir Dünya Kupası maçında hem gol atan hem de asist yapan en genç ve en yaşlı futbolcu olarak tarihe geçti.

2006 Almanya Dünya Kupası'nda 18 yaş 357 günlükken, hem gol atıp hem asist yaparak bunu başaran en genç isim olan PSG'nin süper starı, Meksika karşılaşmasında ise 35 yaş 155 günlükken aynı performansı gösterdi ve bu kez hem gol atıp hem asist yapan en yaşlı futbolcu oldu.

Haberin Devamı

Katarı salladılar Kylian Mbappe ve Lionel Messi, Dünya Kupasında kırılmadık rekor bırakmadı

MARADONA'YI GERİDE BIRAKTI

Grupta oynanan Polonya karşılaşmasını boş geçen Messi, son 16 turundaki Avustralya karşılaşmasında ise kariyerindeki 1000. maçına çıkarak önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Messi, bu karşılaşmada aynı zamanda Arjantin formasıyla Dünya Kupası'nda 9. golünü attı. Arjantinli bir diğer efsane Diego Armando Maradona ile kıyaslanan Messi, bu karşılaşmadaki golüyle Dünya Kupası maçlarında 8 gol atan Maradona'yı geride bıraktı.

19 yaşında 2018 Dünya Kupası'nı kazanan Mbappe, Pele'den sonra bir final maçında gol atmayı başaran en genç oyuncu olmayı da başarmıştı. 2018 Rusya'da 'En İyi Genç Oyuncu Ödülü'nün de sahibi olan Mbappe, turnuvada attığı 4 golle Romelu Lukaku, Cristiano Ronaldo ve takım arkadaşı Antoine Griezmann ile aynı sayıya ulaşmıştı.

MBAPPE EFSANELERİN İZİNDE

Dünyanın en pahalı oyuncularından biri olan Paris Saint-Germainli yıldız, 23 yaşında 61 kez formasını giydiği Fransa'nın tarihinde en çok gol atan 7. oyuncu durumunda. Kulüp kariyerinde 309 maçta 221 gol atan Mbappe, efsane futbolcular Pele, Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'nin izinden gidiyor.

Henüz Şampiyonlar Ligi veya Ballon d'Or kazanmayan Mbappe, adım adım bu zaferlere de gidiyor. Mbappe, Dünya Kupası'nı kazanması durumunda bir önceki neslin efsaneleri Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'ye de bu şampiyonluğu tattırmamış olacak. Mbappe, finali kazanmaları durumunda Pele ile birlikte 2 Dünya Kupası sevinci yaşayan en genç ikinci oyuncu olacak.

Haberin Devamı

Mbappe, 2022 Dünya Kupası'nda da 5 gol ve 2 asistle oynadı. Fransız süper yıldız, toplamda attığı 9 golle tüm zamanların en golcüsü Miroslav Klose'ye de 7 gol kadar yaklaştı. 23 yaşındaki hücumcunun, kariyeri bitmeden burada da zirveyi elde etmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Katarı salladılar Kylian Mbappe ve Lionel Messi, Dünya Kupasında kırılmadık rekor bırakmadı

TURNUVANIN EN GOLCÜSÜ MESSI

Çeyrek finaldeki Hollanda ve yarı finaldeki Hırvatistan karşılaşmalarında da fileleri havalandıran 35 yaşındaki futbolcu, Arjantin forması altında Dünya Kupası maçlarında 11 gole ulaştı ve en çok gol atan isim olarak tarihe geçti. Messi'den önce bu rekor 10 gol atan Gabriel Batistuta'ya aitti.

Messi, ayrıca Hırvatistan karşılaşmasında Dünya Kupası'ndaki 25. maçına çıktı ve 25 maçla rekoru elinde bulunan Alman efsane Lothar Matthaus'un rekorunu egale etti.

Haberin Devamı

Hafif sakatlığı bulunmasına rağmen, final karşılaşmasında takımını yalnız bırakması beklenmeyen Messi, Fransa mücadelesiyle birlikte Dünya Kupası'ndaki 26. maçına çıkacak ve rekorun tek sahibi olarak bir kez daha tarihe geçecek.

Katarı salladılar Kylian Mbappe ve Lionel Messi, Dünya Kupasında kırılmadık rekor bırakmadı

KRALLIK TACINI TAKACAK

Arjantin - Fransa finali öncesinde gol krallığı yarışında iki isim 5 golle zirvede yer alıyor, bunlar Lionel Messi ve Kylian Mbappe. Krallıktan önce kupa için mücadele edecek Messi, karşılaşmada Mbappe'den daha fazla gol atması durumunda Dünya Kupası'nı gol kralı olarak da tamamlayabilir.

Kariyeri boyunca bir diğer Arjantinli efsane Diego Armando Maradona ile kıyaslanan ve onun gibi olması için bir Dünya Kupası kazanması görüşü öne sürülen Messi için, "Futbolun ona bir Dünya Kupası borcu var" yorumları da yapılıyor. Dünya Kupası öncesi, kupa sonrası milli takımı bırakacağını söyleyen ve daha sonra finalin Dünya Kupası'nda oynayacağı son maç olacağını dile getiren 35 yaşındaki futbolcu, bakalım bu kez Dünya Kupası'nda mutlu sona ulaşabilecek mi?

Haberin Devamı

Yazarlar