1.Lig Kayseri Erciyesspor para saçmayacak!

Kayseri Erciyesspor para saçmayacak!

29.04.2013 - 13:54 | Son Güncellenme:

Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, 7 milyon TL ile Süper Lig ipini göğüslediklerini, yeni sezonda har vurup harman savurmayan, ayağını yorganına göre uzatan bir kulüp olacaklarını söyledi.

Kayseri Erciyesspor para saçmayacak

Kayseri Erciyesspor Kulübü Başkanı Ziya Eren, 18 takımlı PTT 1. Lig'in en ucuz takımını 7 milyon TL'ye oluşturduklarını belirterek, "Ligde en tasarruflu ve hesapları düzgün tutulan, kendimiz dışında kimseye borcu bulunmayan tek takım olduk. Son 3 yıldır kulübün bizim dışımızdaki dönemlerde oluşmuş vergi, SGK prim ve diğer borçlarını ödedik. Bir yandan da şampiyonluk kovaladık. Har vurup harman savurmadan, ayağımızı yorganımıza göre uzatarak, oyuncularımıza ve çalışanlarımıza ücretlerini zamanında ödeyerek, karşılıklı bir güven oluşturduk. Sanıyorum, PTT 1. Lig'de 18 takım arasında transfer harcamasında 13. sırada kalıp, büyük bir başarıya imza attık. Şu anda Erciyesspor'un benim alacaklarım dışında kimseye beş kuruş borcu yoktur" dedi.

Transferde de fazla açılmayacaklarını, menajerlerin zorlamasıyla değil, kendi istedikleri ve takip ettikleri oyuncuları kadrolarına katacaklarını belirten Ziya Eren, "Transfer konusunda henüz bir çalışmamız olmadı desek yeridir. Takip ettiğimiz, listemize aldığımız oyuncular elbette oldu. Ancak, öncelikle teknik direktörümüzle görüşüp, daha sonra iç ve dış transfere yöneleceğiz. Öyle çok isimli ve pahalı transfer yerine genç, gelecek vadeden oyuncuları Erciyesspor'a kazandıracağız. Ayrıca öncelikle bir sportif direktörü göreve getirip, üzerimdeki yükü, profesyonel birine bırakmak istiyorum" şeklinde konuştu.

BAŞKANDAN SİTEM

Ziya Eren, Erciyesspor'un şampiyon olmasına karşın, kentteki ilgisizliğin kendilerini üzdüğünü belirterek, ''Erciyesspor, Kayseri'nin 2. takımı olarak Süper Lig'e çıkmasına karşın, dün kent merkezinde bir tek korna sesi duymamak, sallanan Erciyesspor flaması görmemek beni üzdü. Galatasaray dün Gaziantep'te şampiyonluk turu atsaydı, inanın Kayseri'de yer yerinden oynardı. Biz, 300 kişilik taraftar grubu ve bize gönül veren bir avuç futbolsever ile, kentten maddi hiçbir destek görmeden şampiyonluk ipini göğüsledik. İnsanı bu çok üzüyor'' diye sitemde bulundu.

"REKABETE EVET, AYRILIĞA HAYIR"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayserispor ile Erciyesspor arasında ayrılığa asla izin vermeyeceklerini belirterek, "Kayseri ile ilgili her konuda, hele hele bu spor olursa, onların yanındayım. Erciyesspor zoru başarıp 6 yıl sonra Süper Lig'e döndü. Bu şehrin iki takımı arasında bir ayrılık olmasına asla müsaade etmeyiz. Genelde iki takımlı kentlerde, taraftar dernekleri ve bazı yöneticiler arasındaki olumsuzluklar kulüpler arasında ayrılığa yansıyor. 4 üniversitesi bulunan bir Anadolu kenti olarak sınai ve ticari hayattaki başarılarımızı spora da yansıtmanın mutluluğu içindeyiz'' dedi.

"ELBETTE KALMAK İSTİYORUM"

Erciyesspor Teknik Direktörü Osman Özköylü de mavi siyahlı ekibin yeni sezonda da başında bulunmak istediğini belirterek, "Ben 42 yaşındayım. 5 yıllık teknik direktörlük hayatıma 3 şampiyonluk, 2 Play-off sığdırdım. Bu takımım için de sezon başından bu yana emek verdim, kafa yordum. Futbolcu kardeşlerim, yönetimle birlikte bir başarıya imza attık. Elbette öncelikle Süper Lig'de de bu takımın başında kalmak isterim. Yönetimle oturup konuştuktan ve anlaştıktan sonra transfer için kolları sıvayacağız'' diye konuştu.

GOHOU DA SÜPER LİG'DE TOP KOŞTURMAK İSTİYOR

Erciyesspor'un golcü ismi Gerhard Gohou da yeni sezonda mavi siyahlı forma ile Erciyesspor'da top koşturmak istediğini vurgulayarak, "Henüz 24 yaşındayım. Daha önce ülkemde gençler liginde bir şampiyonluk yaşamıştım. Profesyonel anlamda ilk kez kupayı kaldırdım. Sözleşmem sürüyor. Süper Lig'de de top oynamayı çok istiyorum'' ifadesini kullandı.

Erciyesspor'un onursal başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ''Süper Lig'e 6 yıllık aradan sonra dönmek, hele hele bir Anadolu kentinin 2'nci temsilcisi olmak her takıma nasip olmaz. Ziya Eren Başkan başta olmak üzere yönetimini ve teknik kadrosunu, futbolcularını kutluyorum'' dedi.

ERCİYESSPOR SERGİSİ AÇILDI

Öte yandan gazeteci Mustafa Cengiz ile Fatih Kaymaz'ın hazırladığı "81'inci yılında Erciyes'in gölgesinde bitmeyen maraton'' konulu 25 bin fotoğraf arasından seçilmiş 700 fotoğraftan oluşan sergi, milletvekili Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Vali Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, teknik direktör Osman Özköylü, Erciyessporlu futbolcular tarafından açıldı. Gazeteci Mustafa Cengiz, ''Uzun bir çalışma sonrası yaptığımız hazırlık, Erciyesspor'un şampiyonluğuna denk gelince daha da büyük anlam kazandı'' dedi. Sergide, Erciyesspor'un 2004 sezonunda isim değiştirdiği Kayserispor'a ait fotoğraflar da yer aldı. Sergi sırasında protokol mensuplarının yakasına Erciyesspor rozeti takıldı.

Yazarlar