Anadolu Kulüpleri Kayserispor gurbetçi oyunculardan vazgeçemiyor

Kayserispor gurbetçi oyunculardan vazgeçemiyor

10.09.2013 - 11:58 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılı kulüp, transfer döneminde 5 gurbetçi futbolcuyu transfer ederek, gurbetçi oyuncuları kadrosuna katma geleneğini sürdürdü.

Kayserispor gurbetçi oyunculardan vazgeçemiyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, 5 gurbetçi futbolcuyu transfer ederek, gurbetçi oyuncuları kadrosuna katma geleneğini sürdürdü.

Haberin Devamı

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, sarı-kırmızılı kulüp, geçtiğimiz günlerde sona eren birinci transfer döneminde Avrupa'da yetişmiş 5 Türk oyuncuyla sözleşme imzaladı. Son 9 yıldır aralıksız toplamda da 19 sezondur Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Kayseri temsilcisi, son yıllarda gurbetçi oyunculara yaptığı yatırımlarla dikkati çekiyor.

Sarı-kırmızılı kulüp, Avrupa'da keşfettiği genç Türk oyuncuları transfer edip bir kaç sezon oynattıktan sonra başka kulüplere satarak kulübün kasasına para girmesini sağlıyor. Kayseri temsilcisi, geçtiğimiz sezonlarda gurbetçi oyuncular Hasan Ali Kaldırım ile Serdar Kesimal'i, Fenerbahçe'ye yüksek bonservis bedelleri karşılığında satmıştı.

Kayserispor'un, birinci transfer döneminde gerçekleştirdiği 9 transferin 5'i gurbetçi futbolculardan oluşuyor. Sarı-kırmızılı takım, geride kalan transfer döneminde gurbetçi oyuncular Bilal Gülden (Ankaragücü), Taner Yalçın (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Cüneyt Köz (Bayern Münih), Alper Uludağ (Ingolstadt) ve Sinan Bakış'ı (Bayer 04 Leverkusen) kadrosuna kattı. Kayseri temsilcisinin bu 5 oyuncu ile geçtiğimiz sezondan kadroda bulunan genç kaleci Deniz Doğan Mehmet, sol bek Erdal Akdarı, orta saha oyuncuları Sefa Yılmaz, Ömer Bayram, Yener Arıca ve Engin Bekdemir ile kadrosundaki gurbetçi oyuncu sayısı 11'e yükseldi.

Haberin Devamı

Kayserispor, transfer döneminin başında da gurbetçi futbolcular Nurettin Kayaoğlu ile Kamil Ahmet Çörekçi'yi deneyim kazanmaları amacıyla PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'a 1 sezonluğuna kiralık olarak vermişti.

Kayserispor Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, yaptığı açıklamada, genç gurbetçi oyuncuları kadrolarına katmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kendilerinin oyunculardan, futbolcuların da kulüpten memnun olduğunu vurgulayan Ortaköylüoğlu, "Genç oyunculara forma şansı veren ender kulüplerden biriyiz. Bundan dolayı tercih edilen bir kulübüz. Gurbetçi futbolcularımızın çoğunluğu takımımızda forma şansı bulduktan sonra milli takımlara çağrıldı. Onların performansından memnunuz. Daha iyi olacaklarına yürekten inanıyoruz. Amacımız hem kulübümüzün hem de Türk futbolunun daha ileriye gitmesi. Bu yönde çalışıyoruz" diye konuştu.

Yazarlar