Kayserispor Kayserispor sahasında gülemiyor

Kayserispor sahasında gülemiyor

31.10.2015 - 11:33 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Çaykur Rizespor ile berabere kalarak, sahasındaki galibiyet hasretini 5 maça çıkaran Kayserispor, bu sezon evinde oynadığı maçlarda taraftarını galibiyete hasret bıraktı.

Kayserispor sahasında gülemiyor

1. Lig'i şampiyon tamamlayarak, 1 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e dönen sarı-kırmızılı takım, sezonun geride kalan 10 haftalık bölümünde sahasında yaptığı 5 karşılaşmada 3 puanı hanesine yazdırma başarısı göstermedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'ndaki en son galibiyetini 1. Lig'deyken geçen sezonun 33. haftasında, 17 Mayıs'ta Karşıyaka karşısında elde eden Kayseri temsilcisi, daha sonra sahasında yaptığı 5 karşılaşmada 2 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, bu dönemde Kayseri'de oynadığı Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor ile berabere kaldı, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe karşılaşmalarından da mağlup ayrıldı.

Son olarak evinde Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan Kayserispor, Medicana Sivasspor ile birlikte sahasında galip gelemeyen iki takımından biri konumunda bulunuyor.

Deplasmanda daha başarılı

Kayserispor, ligin ilk 10 haftalık bölümünde deplasmanda daha başarılı bir görüntü sergiledi.

Haberin Devamı

Geride kalan 10 haftada sahasında sadece 2 puan toplayan sarı-kırmızılılar, deplasmanda ise 7 puanı hanesine yazdırdı.

Topladığı 9 puanla ligin 15. sırasında yer alan Kayseri temsilcisi, sahasında 1 gol atma başarısı gösterirken, deplasmanda 6 kez fileleri havalandırdı.

"Buraya gelen takımlar aşırı savunma yapıyorlar"

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Ahmet Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'deki maçlarda rakiplerin aşırı derecede savunma yaptıklarını söyledi.

Sahalarında gelecek haftalarda galibiyet sevinci yaşatacaklarına inandıklarını belirten Yıldız, şöyle devam etti:

"İçeride Fenerbahçe ve Trabzonspor ile zor maçlar yaptık. Buraya gelen takımlar aşırı savunma yapıyorlar. Kapalı savunmayı aşmada biraz sıkıntı yaşıyoruz. Deplasmanda rakip üzerimize geliyor, bizim de çabuk oyuncularımız var, o yüzden dışarıda daha iyi pozisyona giriyoruz, daha net pozisyonlar yakalıyoruz. Bu pozisyonları da golle sonuçlandırıyoruz."

Takımın, iyi yolda olduğunu belirten Yıldız, "Beş mağlubiyetin ardından 2 karşılaşmada 4 puan aldık. Puanımız 5'den 9'a çıktı. Çaykur Rizespor maçında iyi futbolu neticeye çeviremedik. Pozisyonda bulduk ama olmadı. oynanan futboldan, yapılan mücadeleden son derece memnunuz. İnşallah bu iyi futbol ilerleyen maçlarda neticeye de yansıyacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Taraftar desteğiyle daha iyi noktalara geleceklerine inandıklarını vurgulayan Yıldız, "Takımımıza kesinlikle güveniyoruz, en ufak bir sıkıntı yaşayacağımızı aklımızın ucundan geçirmiyoruz. İnşallah Antalyaspor maçından da Eskişehirspor ve Mersin İdmanyurdu deplasmanında olduğu gibi 3 puanla döneceğimizi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yazarlar