Skorer KAZANMADIK, KAYBETTİK

KAZANMADIK, KAYBETTİK

14.12.2010 - 00:49 | Son Güncellenme:

Barcelona’yı Barcelona yapan isimlerin başında gelen, Cruyff, Katar Vakfı ile imzalanan 165 milyon euroluk forma reklamı anlaşmasına rağmen ilginç eleştirilerde bulundu

KAZANMADIK, KAYBETTİK

Barcelona denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Johan Cruyff, kulübün geçen hafta Katar Vakfı ile yaptığı forma reklamı anlaşmasına eleştiri oklarını yöneltti. 1973-1978 yılları arasında oyuncu, 1988-1996 yılları arasında ise teknik direktör olarak görev aldığı Katalan kulübüne birçok başarı kazandıran Hollandalı futbol adamı, 165 milyon euroluk toplam değeriyle bu alanda rekor kıran tarihi anlaşmanın kulübün değerleriyle bağdaşmadığını savundu.
Cruyff, El Periodico de Catalunya gazetesindeki köşesinde, “Dünyada hiçbir kulüp bizim gibi formasını el değmemiş şekilde koruyamadı. Bu, bize eşsizlik kazandırdı. Bu eşsizliği, bütçemizin yüzde 6’sına denk gelen bir rakama sattık. Şu anda kazandığımızdan daha çoğunu kaybettiğimizi anlıyorum. Yaratıcı olamadık ve bayağılaştık. Eğer işler bu anlaşmayı yapmamızı gerektirecek kadar kötüyse, o zaman UNICEF ve onun temsil ettiği bütün değerlerle anlaşmamızı bozmalıyız. Çünkü onlara logolarını formamızda taşımak için para ödüyoruz” ifadelerini kullandı. Barcelona, UNICEF’e logosunu formasında taşımak için yılda 1,5 milyon euro ödüyor.