Basketbol "Kazanmaya kararlıyız"

"Kazanmaya kararlıyız"

15.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Euroleague şampiyonluğu için iddialı ifadeler kullandı.

Kazanmaya kararlıyız


ÜMİT AVCI

CSKA Moskova karşısında tarihinin en önemli sınavına çıkacak olan Fenerbahçe’de Coach Obradovic, şampiyonluğu çok arzuladıklarının altını çizdi, “Buraya kadar gelmek hiç kolay olmadı. Kupayı kazanmaya kararlıyız, bunun için de karşılaşma içinde her şeye hazırlıklıyız” dedi.

Berlin’de bugün oynanacak Turkish Airlines Euroleague finali öncesinde takımlar basın toplantısında buluştu. Fenerbahçe Coachu Zeljko Obradovic, takımın yıldız ismi Bogdan Bogdanovic, CSKA Moskova Coachu Dimitris Itoudis ile oyunculardan Cory Higgins’in katıldığı toplantıda iki ekip de kupayı çok istediklerine vurgu yaptı.

Obradovic çok büyük bir basketbol şöleninin finalinde olmanın sevindirici olduğunu belirterek, “Buraya kadar gelmek hiç kolay değildi. Final de zor olacaktır. Her şey yolunda gidecektir. Harika başladık. Ekibin morali de çok iyi. Harika bir oyun çıkardık ilk maçta. Oyun içinde bazen yükselmeler düşmeler olabilir. Baskı olmadan oyuna konsantre olacağız. Kupayı kazanmaya kararlıyız. Oyun içinde de her şeye hazırlıklıyız” ifadelerini kullandı.

‘Final için sözleşmiştik’

Bir dönem ülkemizde Banvit’i de çalıştıran CSKA Moskova’nın antrenörü Itoudis ile Panathinaikos’ta tam 14 sene birlikte çalıştıklarını hatırlatan ve aralarında çok güzel bir ilişki olduğunu da vurgulayan Obradovic, “Sezon başında ‘finalde buluşuruz’ diye sözleşmiştik. Bu nedenle çok mutluyuz. Ama finalde ikimizin de kazanmak için her şeyi yapacağını biliyorum” diye konuştu.

‘İşimi çok seviyorum’

Obradovic her zaman çok motive görünmesi ve bunu nasıl başardığının sorulması üzerine, “Çok basit. Ben mesleğimi seviyorum. Karşılığında iyi bir ücret de alıyorum. Bu nedenle çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Bunu kim istemez ki... Bu soruya hep bu cevabı veririm. Her sabah kalkıp antrenmana gitmek ya da büroma gitmek çok güzel. Takım da bana motivasyon veriyor. Kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum. Çok sevdiğim bir işi yapıyorum. Bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

‘Seyircimiz arkamızda’

Rus ekibinin iki oyun kurucusu Milos Teodosic ile Nando de Colo’nun çok özel isimler olduğunu aktaran Obradovic, “Her maç 20 sayı atan De Colo zaten sezonun MVP’si seçildi. Teodosic’in gözünden hiçbir şey kaçmıyor. Onları durdurmak için çalışacağız. Sonuçta takımlar bir iki kişi ile kazanmıyor, biz de kazanmaya çalışacağız. Arkamızda çok büyük bir destek ile oynama avantajımız var. Taraftarlar bizim en önemli kısmımız. Salonun her yerinin sarı-lacivert olacağını biliyoruz, buna inanıyoruz” dedi.

‘Teodosic ile iddiaya girdik’

Basın toplantısında Obradovic’in sık sık takıldığı ve maç içinde bir ara uyuduğu, sonra uyandığını söylediği Bogdanovic de şampiyonluğu çok istediklerini vurguladı. Yıldız basketbolcu, kendisi gibi uluslararası arenada henüz kupa kazanamayan CSKA Moskova’nın Sırp guardı Teodosic ile konuştuklarını belirterek, vatandaşıyla iddiaya girdiklerini söyledi. Obradovic’in, “Laboral maçındaki planımız oyunu uzatmaya götürmekti, çünkü Bogdanovic böyle seviyor” esprisi de gülüşmelere neden oldu. Bogdanovic, Laboral maçında uzatmada 9 sayı atmıştı.

Kazanmaya kararlıyız