Trabzonspor Kemer sıkma 'tarife'si

Kemer sıkma 'tarife'si

16.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Personel azaltan, futbolcuların aldıkları ücretlerde indirime giderek tasarruf yapan Trabzonspor, deplasmana gidiş-gelişlerde zorunlu olmadıkça tarifeli seferleri kullanacak.

Kemer sıkma tarifesi

Bordo-mavili yönetim, kulübün borcu 500 milyon liraya yaklaştığı için her alanda tasarruf adımları atmaya devam ediyor. Futbolcu alacakları nedeniyle FIFA’ya şikayet edilip sık sık kulübe icra yazıları gelen Karadeniz ekibi, Muharrem Usta’nın başkanlığa seçilmesinden sonra öncelikle personel sayısında azaltmaya gitmeye başladı. Yönetim, futbolcularının sözleşmelerini de makul düzeylere çekmek için de girişimlerde bulundu.

Haberin Devamı

Deplasman maçlarına genellikle kulübün sponsorlarından Türk Hava Yolları’ndan kiralanan özel uçaklarla giden Trabzonspor’da, tasarruf tedbirleri kapsamında bu alışkanlık da değişmeye başladı. Gidiş-dönüş charter seferine yaklaşık 30 bin euro ödeyen bordo-mavililerin yıllık özel uçak masrafı sadece deplasmanlar için ortalama 600 bin euro tutuyordu. Bu ücreti fazla bulan yönetim, Adanaspor’la geçen hafta oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçına Pegasus Havayolları’nın tarifeli seferiyle gidip dönülmesini sağladı.

Bursaspor deplasmanı için de aynı kuralı devam ettiren Trabzonspor, Bursa’ya AnadoluJet’in bugün 11.10’daki tarifeli seferiyle uçacak. Dönüş ise özel uçakla olacak. Karadeniz ekibi bu yöntemle yaklaşık 400 bin euroluk tasarruf sağlamayı hedefliyor.

Yazarlar