Milli Takım Kenan Yıldız, Türkiye'yi seçme nedenini açıkladı! 'Bir talep gelseydi ilgilenirdim'

Kenan Yıldız, Türkiye'yi seçme nedenini açıkladı! 'Bir talep gelseydi ilgilenirdim'

20.11.2023 - 18:05 | Son Güncellenme:

A Milli Takım'ın Almanya'yı Berlin'de 3-2 mağlup ettiği karşılaşmaya damgasını vuran Kenan Yıldız, A Milli Takım'ı seçme nedenini açıkladı. Bild'e konuşan Kenan Yıldız, "Almanya benimle iletişime geçmedi." ifadelerini kullandı. Nagelsmann da Kenan Yıldız'ın seçimi hakkında değerlendirmede bulundu.

Kenan Yıldız, Türkiyeyi seçme nedenini açıkladı Bir talep gelseydi ilgilenirdim

A Milli Takım'ın Almanya'yı 3-2 mağlup ettiği karşılaşmada performansıyla dikkat çeken Kenan Yıldız, Alman basınına milli takım tercihi hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

KENAN YILDIZ: BENİ ARAYAN OLMADI

Bild'e konuşan Kenan Yıldız, Almanya Futbol Federasyonu'nun kendisiyle iletişime geçmediğini ve bu yüzden Türkiye'yi tercih ettiğini duyurdu.

Kenan Yıldız, "Annem Alman, babam Türk. Almanya bana hiç yaklaşmadı, benimle hiç iletişime geçmedi. Bir talep gelseydi ilgilenirdim ama Almanya Futbol Federasyonu'ndan arayan olmadı." açıklamasında bulundu.

Kenan Yıldız, Türkiyeyi seçme nedenini açıkladı Bir talep gelseydi ilgilenirdim

NAGELSMANN: ARKASINDAKİ NEDENLERİ YARGILAYAMAZSINIZ

Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, Kenan Yıldız'ın milli takım tercihinin arkasında yatan nedenlerin yargılanamayacağını ifade etti. Nagelsmann, "Bu, oyuncuyla konuşmanız gereken bir konu değil. Bu çok kişisel bir karar ve dışarıdan biri olarak bunun arkasındaki nedenleri yargılayamazsınız." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

STEFAN KUNTZ: AİLE FAKTÖRÜ ETKİLİ OLDU

A Milli Takım'ın eski teknik direktörü Strefan Kuntz, Bild TV'de katıldığı bir programda Kenan Yıldız hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kenan Yıldız'ın Bayern'den ayrıldığı süreçte oyuncunun menajeriyle iletişime geçtiğini ifade eden Kuntz, "Bir buçuk yıl önce Kenan, Bayern'den ayrıldığında danışmanıyla birlikte çalıştım. Danışmanı İtalyanların mükemmel bir kariyer planı sunduğunu söyledi. Önce U19 Uluslar Ligi, sonra da ikinci takıma girdi." ifadelerini kullandı.

Kenan Yıldız'ın Türkiye'yi tercih etmesinde aile faktörünün başrol oynadığını söyleyen Kuntz, "Çocuğu çok inatçı buldum. Genelde aile ortamı nedeniyle Türkiye için oynama eğilimi vardı." şeklinde konuştu.

Kenan Yıldız, Türkiyeyi seçme nedenini açıkladı Bir talep gelseydi ilgilenirdim

HAMİT ALTINTOP: OYUNCULAR BİR KARAR VERMEK ZORUNDA KALIYOR

A Milli Takım Sorumlulu Hamit Altıntop, Kenan Yıldız hakkında Bild'e yaptığı açıklamada genç oyuncunun oldukça çalışkan olduğunu ve 3 yıldır Kenan'ı Türkiye'yi seçmesi yönünde ikna etmek içni çaba verdiklerini açıkladı. Hamit Altıntop, "Kenan çok gerçekçi ve çalışkan. Üç yıldır üzerinde çalışıyorduk.  Oyuncular inançları ve düşünceleri doğrultusunda bir seçim yapmak zorunda kalıyorlar." dedi.

Kenan Yıldız, Türkiyeyi seçme nedenini açıkladı Bir talep gelseydi ilgilenirdim

ALMANYA MAÇINA DAMGA VURDU

Almanya ile Berlin'de oynanan hazırlık maçında tüm dikkatleri üzerine çeken Kenan Yıldız, A Milli Takım'la ilk golünü atmanın sevincini de yaşadı. Performansıyla Avrupa basınının da dikkatini çeken Kenan Yıldız, İtalyan medyası tarafından manşetlere taşındı.

Haberin Devamı

İtalyan basını Kenan Yıldız'ın attığı golden sonra idolü olan Del Piero gibi sevindiğine dikkat çekti. Del Piero da Kenan Yıldız'ın kendisine özgü gol sevinci yaptığı haberi sosyal medya hesabından paylaşarak genç oyuncuya destek çıktı.

ALLEGRI OYNATABİLİR!

A Milli Futbol Takımı'nın Almanya ile oynadığı maçta sergilediği performans ve attığı golle adından söz ettiren Kenan Yıldız, gündemden düşmüyor.

İtalyan medyasında yer alan habere göre, Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri'nin Kenan Yıldız'ın performansından oldukça etkilendiği aktarıldı.

Allegri'nin, takımdaki sakat ve cezalı oyuncuların durumu ve Kenan'ın formu göz önüne alındığında, genç yıldızı Inter'e karşı sahaya sürebileceği belirtildi.

Kenan Yıldız, bu sezon Juventus'ta 5 maçta 36 dakika sahaya çıktı. 18 yaşındaki futbolcu, bu karşılaşmalarda skor katkısı sağlayamadı.

Haberin Devamı

Juventus ile Inter, 26 Kasım Pazar günü İtalya derbisinde karşı karşıya gelecek.

Kenan Yıldız, Türkiyeyi seçme nedenini açıkladı Bir talep gelseydi ilgilenirdim

Yazarlar