Milli Takım Kenan Yıldız'dan Türkiye yanıtı! 'Almanya benimle hiç ilgilenmedi'

Kenan Yıldız'dan Türkiye yanıtı! 'Almanya benimle hiç ilgilenmedi'

09.11.2023 - 18:32 | Son Güncellenme:

Vincenzo Montella'nın A Milli Futbol Takımı'nda ilk kez şans verdiği Kenan Yıldız, Alman basınına konuştu. Genç oyuncu, Türkiye tercihinin perde arkasını anlattı.

Kenan Yıldızdan Türkiye yanıtı Almanya benimle hiç ilgilenmedi

A Milli Futbol Takımı'nın 18 yaşındaki yeteneği Kenan Yıldız, suskunluğunu bozdu. Alman basınına röportaj veren Kenan Yıldız, Türkiye Milli Takımı'nı tercih etme nedenini açıkladı.

Haberin Devamı

"Neden Almanya değil de Türkiye Milli Takımı'nı tercih ettin" sorusuna Kenan Yıldız şu cevabı verdi:

"Annem Alman, Babam Türk. U17 Takımı'ndan beri Türkiye için oynuyorum ve bununla gurur duyuyorum. Almanya benimle hiç ilgilenmedi, iletişime geçmedi. Bu yüzden böyle bir seçenek oluşmadı. Türkiye için oynamaktan çok mutluyum."

Kenan Yıldızdan Türkiye yanıtı Almanya benimle hiç ilgilenmedi

Kenan Yıldız, BILD'e verdiği röportajda Juventus günlerini de anlattı. Serie A devine transfer sürecini anlatan Kenan Yıldız şu ifadeleri kullandı: "İtalya'ya, oyun stiline ve dile alışmak için U19 Takımı'nda başladım. Yazın A Takım ile Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kampa davet edildim. İnanılmazdı, çünkü Chiesa ve Vlahovic gibi daha önce sadece televizyondan izlediğim ve hayranlık duyduğum oyuncular birlikte antrenman yapmaya başladım."

Haberin Devamı

Kenan Yıldız, Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Allegri'den övgü dolu sözler duymak benim için bir onurdu. Hedeflerime ulaşmak için doğru yolda olduğumu anlamamı sağladı. Harika bir antrenör ve aynı zamanda harika bir insan olan antrenörümle harika bir ilişkim var."

Juventus'ta A takıma yükselen Kenan Yıldız için Massimiliano Allegri şu ifadeleri kullanmıştı: "Kenan Yıldız'a karşı zaafım var ve bunu biliyorsunuz. O çok hızlı ve oyunu anlayan bir oyuncu."

Kenan Yıldızdan Türkiye yanıtı Almanya benimle hiç ilgilenmedi

18 yaşındaki hücumcu bu sezon Juventus'ta A takım düzeyinde 5 maça çıktı. Kenan Yıldız, 36 dakika şans bulurken 1 sarı kart gördü. Serie A deviyle sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek on numaranın güncel piyasa değeri 1 milyon euro.

A Milli Futbol Takımı'nda 1 maça çıkan Kenan Yıldız, daha önce Regensburg ve Bayern Münih altyapısında da forma giydi.

Yazarlar