Voleybol Kiera Van Ryk gözyaşlarına boğuldu! Maç sonu acı haber ortaya çıktı

Kiera Van Ryk gözyaşlarına boğuldu! Maç sonu acı haber ortaya çıktı

09.03.2023 - 18:34 | Son Güncellenme:

AXA Sigorta Kupa Voley Dünya Baltacıoğlu Özel Sezonu çeyrek finali, Türk Hava Yolları ile Kuzeyboru’nun mücadelesine sahne oldu. Müsabaka sonrasında ise Kiera Van Ryk gözyaşlarına boğulurken sebebi ortaya çıktı.

Kiera Van Ryk gözyaşlarına boğuldu Maç sonu acı haber ortaya çıktı

Türk Hava Yolları, 2-0 öne geçti, Kuzeyboru geri döndü. Karar setini kazanan THY, AXA Sigorta Kupa Voley'de adını yarı finale yazdırdı.

Haberin Devamı

Kuzeyboru’yu Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda ağırlayan Türk Hava Yolları; mücadeleyi 25-13, 25-21, 23-25, 21-25 ve 15-10 sonuçlanan setlerle 3-2 kazandı.

Çeyrek final mücadelesini beş sette kazanarak adını yarı finale yazdıran Türk Hava Yolları, Fenerbahçe Opet’in yarı finaldeki rakibi oldu.

Kiera Van Ryk gözyaşlarına boğuldu Maç sonu acı haber ortaya çıktı

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Mücadelenin en skorer ismi 28 sayı ile Kanadalı Kiera Van Ryk oldu. Yıldız pasör çaprazı maç sonunda gözyaşlarını tutamadı. Ağlayan Van Ryk'ı teselli eden ise takım arkadaşları oldu. Kiera Van Ryk’ın ailevi nedenlerden dolayı Kanada’ya gideceği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre aile üyesinin yaşadığı sağlık sorunu bunda etkili oldu. Kanadalı oyuncunun ne zaman döneceği ise henüz belli değil.

Haberin Devamı

Kiera Van Ryk gözyaşlarına boğuldu Maç sonu acı haber ortaya çıktı

KULÜPTEN AÇIKLAMA GELDİ

Türk Hava Yolları'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Takımımızın Kanadalı pasör çaprazı Kiera Van Ryk'ın değerli annesinin hayati sağlık problemleri sebebiyle hastaneye kaldırıldığını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Sporcumuz bu bağlamda teknik ekibimize ve yönetimimize durumu ileterek ülkesine gitmek istediğini belirtmiş, kulübümüz de sporcumuzun bu isteğini olumlu karşılayarak ülkesine gitmesine izin vermiştir.

Türk Hava Yolları Spor Kulübü olarak sporcumuzun annesinin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyor, acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

BİR AYRILIK DAHA
Voleybol Plus'ın haberine göre 1,5 yıldır ülkemizde Türk Hava Yolları’nda forma giyen Alman milli oyuncu Hanna Orthmann, yeniden İtalya’ya dönüyor. Alman smaçör, önümüzdeki İtalya Ligi ekiplerinden Igor Gorgonzola Novara takımının formasını giyecek.

TUĞBA ŞENOĞLU THY İLE ANLAŞTI
Vakıfbank'ta 5'te 5 yaparak sezonu tamamlayan milli sporcu Tuğba Şenoğlu İvegin, Japon ekibi Kurobe AquaFairies'e transfer olmuştu. Türkiye'ye geri dönüş kararı alan yıldız ismin yeni takımı THY oldu. Milli smaçör önümüzdeki sezon için anlaşma sağladı.

Öte yandan Galatasaray'ın etkili isimlerinden olan Anthi Vasilantonaki'nin THY gitmesi bekleniyor.

Kiera Van Ryk gözyaşlarına boğuldu Maç sonu acı haber ortaya çıktı