Anadolu Kulüpleri Kılıç'tan Cavcav mesajı

Kılıç'tan Cavcav mesajı

05.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, TFF Başkanı Demirören ile bir araya gelerek, teknik direktör değişikliğini değerlendirdi, “4-5 günde, bir haftada bu tip değişiklikler doğru şeyler değil. Daha istikrarlı bir sürecin olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Kılıçtan Cavcav mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, futbolda yaşanan kısa süreli teknik direktör değişikliklerini doğru bulmadığını söyledi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve PTT 1. Lig’de mücadele eden kulüplerin başkanlarını kabul eden Bakan Kılıç, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın son olarak Yılmaz Vural’ı da 6 günde görevden almasıyla gündeme gelen tepkileri değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kabul öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Kılıç, kulüp başkanlarının seçilerek göreve geldiğine dikkat çekerek, “Beraber çalışmak istedikleri teknik ekibi belirleme hakkında tercihte bulunmak doğal hakları. Bir takım insani ilişkilerin dikkatli yönetilmesi gerekir. Aynı zamanda ince bir çizgi var burada. Federasyonun da bu konuda toplantısı olacak. Bu anlamda onlara da kolaylık diliyorum. Ancak şahsi fikrim; 4-5 günde, bir haftada bu tip değişiklikler doğru şeyler değil. Daha programlı bir şekilde işletilmesi gereken süreçler diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘Kabul edilir değil’

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise teknik direktör değişikliği konusunda kulüplere sınırlama getirilmesini doğru bulmadığını ifade etti. Demirören, “Bir kulübün saat başı, haftada bir hoca değiştirmesi kabul edilir bir şey değil ama kulübe seçilerek gelmiş, kendi bütçesini harcayan kişi. Bunlar camia. Onun için federasyon olarak limitleme yapma hakkımızın olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

“En fazla hocalarda limitleme yapabiliriz” diyen Yıldırım Demirören şöyle devam etti: “Hoca değiştirmek için kulüplere limitleme yapılmasına inanmıyorum ama yönetim kurulu olarak bunu tartışacağız. Camiaları yönetenlerin, seçilerek gelmiş kişilerin, kendi tercihleridir, haklarıdır. Fakat yapılan hareketi de tasvip etmiyorum.”

‘Yasada ilk adım atıldı’

Bakan Kılıç, Kulüpler Yasası’nda ilk adımın atıldığını açıkladı. Yasayla ilgili son durumu değerlendiren Kılıç, “İlk adımını geçtik. Görevli arkadaşlar, taslak hazırladılar ve üzerinde anlaştılar. Ortak bir noktada buluşulmasının ardından inşallah taslağı hayata geçireceğiz. Kulüplerin daha verimli ve daha iyi yönetilmesi için yapılan bir çalışma bu. Kendimiz yapmazsak, uluslararası kuruluşlar işletecek zaten. Onları beklemeden kendi işimizi görelim” dedi.

Prim cevabı

Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, avukat Sedat Vural’ın, 2016 Avrupa Şampiyonası’na katılacak A Milli Futbol Takımı’na “500’er bin euro prim verilmesi yönündeki kararın iptali” talebiyle açtığı dava kapsamında, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bilgi aldı. Mahkemeye verilen cevapta, TFF Yönetim Kurulu’nun primle ilgili bu yönde karar almadığı bildirildi. TFF avukatınca gönderilen cevapta, “A Milli Futbol Takımı’nın 2016 Avrupa Şampiyonası finallerine en iyi üçüncü olarak katılacağının belli olmasının akabinde, federasyon yönetim kurulunca futbolcular ve teknik kadroya 500 bin euro verilmesine ilişkin karar alınmadığını bilginize sunarız” ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

Çelik’e ziyaret

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Demirören ve beraberindeki yetkilileri kabul etti. Bakanlık makamında gerçekleşen kabulde, TFF Başkanı Demirören’in yanı sıra Başkanvekili Nihat Özdemir ve yönetici Ali Özdoğan da yer aldı. Demirören’in, federasyon adına Bakan Çelik’e ‘hayırlı olsun’ dileklerini ilettiği aktarıldı.

Kılıçtan Cavcav mesajı