Skorer ‘Kimse gitmiyor’

‘Kimse gitmiyor’

15.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Tayfur Havutçu’nun gelecek sezon takımın başında kalmasını istediklerini söyledi, “Guti ve diğer yabancılarımız da bir yere gitmeyecekler. Bobo ile de yeniden anlaşmak istiyoruz” dedi

‘Kimse gitmiyor’

Başkan Yıldırım Demirören, Teknik Direktör Tayfur Havutçu’ya tam destek verdi. Adidas ile yapılan anlaşmanın ardından gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtlayan Başkan Demirören, yönetim kurulu olarak Havutçu’yu takımın başında görmek istediklerini söyledi.
Havutçu’nun, kulüp içinden çıktığını kaydeden Demirören, “Hem benim hem de yönetici arkadaşlarımın en büyük arzusu görevde kalmasıdır. Hocamıza ilk gün görevi tebliğ ettiğimizde beklentilerimizi ilettik. Bu beklentileri karşılayacağına inanıyoruz. Kendisi başarıyı yakalayacağına inanmasaydı görevi kabul etmezdi. Sezon sonu yönetimde her şeyi konuşacağız” ifadelerini kullandı.
Yıldırım Demirören, Fiyapı İnönü Stadı’nın yeniden yapımı için kendilerine destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür etti.
Projenin Anıtlar Kurulu’na gittiğini kaydeden Demirören, “Karar, Anıtlar Kurulu defterine işlendi. Kültür Bakanımız nedenini bir türlü anlamadığımız bir şekilde projeyi bekletiyor. Proje 5 sene sonra da 1 ay sonra da aynı şekilde çıkacak. Beşiktaş taraftarı yine tepinecek. Yeni teknolojiyle yapalım, kayma durumu varsa bunu bu şekilde engelleyelim. Bakanımıza statla ilgili yanlış bilgi verildiğine inanıyorum” diye konuştu.
Beşiktaş Başkanı, Guti ve diğer yabancı yıldızların takımda kalacaklarını açıkladı. Şimdiye kadar bu oyuncular için teklif almadıklarını bildiren Yıldırım Demirören, “Oyuncularımız burada mutlu olduklarını söylüyorlar. Bizim de göndermek gibi bir niyetimiz yok. Ancak biri gelip, gitmek istediğini söylerse değerlendiririz. Guti bu konuda basın toplantısı yapmak istedi, kabul etmedim. Biz söylediğimiz zaman inanılmıyor, Guti söyleyince mi inanılacak? Bobo ile de yeniden anlaşmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Mourinho’dan bilgi aldık’
Başkan Demirören, Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ile yaptığı görüşmede Beşiktaş’ı konuştuklarını da söyledi. Mourinho’nun dünyanın en iyi teknik direktörü olduğunu savunan Demirören, “Beşiktaş ve oyuncularıyla ilgili iki görüşme yaptık. Muhakkak ondan aldığımız güzel bilgileri hem hocamızla, hem yönetici arkadaşlarla paylaşarak değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.
Bu arada Yıldırım Demirören ve bazı yöneticiler, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’in verdiği yemeğe katıldı. Toplantıda yeni stat projesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Adidas ile 5 yıl daha
Beşiktaş, 2009’dan bu yana sponsoru olan Adidas ile işbirliğini 2016 yılına kadar uzattı. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde, Başkan Yıldırım Demirören ile Adidas Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Haluk Özmutlu’nun katılımıyla, 5 yıllık teknik sponsorluk anlaşması imzalandı. Başkan Demirören, “Adidas ile yaptığımız 2 senelik çalışma sonucunda hem biz, hem taraftarımızın memnun kaldığını gördük. Forma satışında Beşiktaş tarihinde ilk defa bu sene 185 bin gibi bir rakama ulaştık. Tabii ki Adidas’ın katkısı var. Mühim olan taraftarlarımızın Kartal yuvalarından ürünleri satın almasıdır. Kulüplerine sahip çıkarak daha fazla forma almalarını rica ediyoruz. ’Korsana Hayır’ diyoruz. Her şeyin bir korsanı var. Taraftarlarımız lütfen duyarlı olsunlar” ifadelerini kullandı. Haluk Özmutlu ise lider marka olarak Türkiye’de en iyi kulüplerle ve sporcularla sponsorluk anlaşmaları yaptıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Jokey Kulübü!’
Adidas Genel Müdürü Haluk Özmutlu basın toplantısında, “gaf” yaptı. Özmutlu’nun, Beşiktaş Kulübü yerine “Beşiktaş Jokey Kulübü” demesi, Başkan Demirören tarafından espriyle karşılandı. Özmutlu, dil sürçmesi nedeniyle özür dilerken, Demirören’den, “Atçı yaptın bizi” yanıtını aldı. Yıldırım Demirören toplu fotoğraf çektirirken, “Şuraya bir at getirin!” dedi.