Fransa Ligue 1 Kırmızı alarm

Kırmızı alarm

23.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

EURO 2016 için endişelerini dile getiren Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, “Brüksel’deki olaylar bize şampiyonada en üst düzeyde güvenlik önlemleri almamız gerektiğini hatırlattı” dedi.

Kırmızı alarm

Belçika’da meydana gelen patlamanın ardından gözler Fransa’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek EURO 2016’ya çevrildi. Haziran ayıyla birlikte kıtanın en iyi ekiplerini karşı karşıya getirecek olan dev organizisyonda güvenliğin nasıl sağlanacağı merak konusu olurken, Brüksel’deki terör olayı ev sahibi ülkenin yetkililerini bir kez daha endişelendirdi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili en yetkili ağızlardan bir tanesi olan Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve bu konuda çekincelerini dile getirdi. Alınması gereken güvenlik önlemlerinin altını çizen Cazeneuve, “Brüksel’deki olaylar bize EURO 2016’da en üst düzeyde güvenlik önlemleri almamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı” dedi.

10 Haziran’dan itibaren 10 şehrin ev sahipliğinde düzenlenecek olan organizasyon için alınacak tedbirlerin yeniden gözden geçirileceğini belirten bakan, “EURO 2016 tüm takımlar, hocalar ve oyuncular için sportmenlik ve güvenlik anlayışlarını birleştirmelidir. Turnuvanın başlamasına 80 gün kaldı. Organizatörler, şehirler ve yerel yöneticiler tamamen mobilize olmuş durumdalar. EURO 2016 bir kutlama havasında olmalıdır. Fakat müşterek güvenlik hükümetteki herkes için zorunluluktur” diye konuştu.

Haberin Devamı

Almanya’ya soruşturma

FIFA Etik Kurulu Araştırma Komisyonu, Almanya’ya 2006 Dünya Kupası’nı düzenleme yetkisi verilmesi hakkında soruşturma açtı. FIFA’dan yapılan açıklamada, 2006’da Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası hakkında soruşturma açıldığı ve o dönemde yetkili olan 6 kişinin incelemeye alındığı duyuruldu.

Açılan soruşturma kapsamında, Almanya Futbol Federasyonu’nun eski başkanları Wolfgang Niersbach, Theo Zwanziger, eski başkan yardımcısı Franz Beckenbauer, eski genel sekreterler Helmut Sandrock ve Horst Schmidt ile eski finans direktörü Stefan Hans hakkında inceleme başlatıldığı ifade edildi.

Komisyonun, Beckenbauer, Zwanziger, Schmidt ve Hans hakkında olası usulsüz ve aşırı ödemeler ile 2006 Dünya Kupası’nı düzenlemek için avantaj sağlayacak sözleşmeler yapmak çerçevesinde incelemede bulunacağı belirtildi.

Turnuvaya terör darbesi

Altınordu tarafından 12 yaş takımlarına yönelik düzenlenen ve yaş gruplarında Türkiye’nin en büyük futbol organizasyonu olan Uluslararası U12 İzmir Cup, Belçika’nın başşehri Brüksel’de yaşanan terör saldırılarının ardından ileri bir tarihe ertelendi.

25 ülkeden 72 takımın katılımı ile 24-27 Mart tarihlerinde Selçuk Efes Tesisleri’nde gerçekleşecek turnuvada ilk şok, İstanbul’daki bombalı saldırıyı gerekçe gösteren geçen yılın şampiyonu İspanyol Athletic Bilbao’nun çekilmesiyle yaşandı. Aynı gün Ajax, Manchester City, Roma, Twente, Feyenoord çekilme kararını açıklarken, dün Belçika’daki saldırı sonrası diğer kulüpler de Türkiye’ye gelmeyeceklerini bildirince, Altınordu yönetimi turnuvanın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.