Diğer Konya'da milliler kürsüye ambargo koydu

Konya'da milliler kürsüye ambargo koydu

11.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda milli sporcularımız dün de fırtına gibi esti. Özellikle para yüzmede Sümeyye Boyacı, Sevilay Öztürk ile Emine Avcu bir kez daha kürsüye ambargo koyarak en büyük alkışı kaptı.

Konyada milliler kürsüye ambargo koydu

5. İslami Dayanışma Oyunları’nda milli sporcularımız dün madalyalarına yenilerini ekledi, Konya’da Türkiye fırtınası esmeye devam etti.

Haberin Devamı

Atletizmde kürsüye çıkan isimler yine Türkiye’dendi. Kadınlar cirit atmada Esra Türkmen 57.42 metre ile mutlu sona ulaşırken, Eda Tuğsuz 56.59 ile kürsünün ikinci basamağına çıktı. Akdeniz Oyunları’nın ardından milli cimnastikçilerimiz Konya’da da fırtına gibi esti. Adem Asil, Ahmet Önder ve Ferhat Arıcan’dan oluşan Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımımız altın kazandı. Asil ayrıca erkekler bireysel tasnifte de zirveye çıktı.

Müthiş üçlü

Para yüzmede madalya haberlerine dün yenileri eklendi. Oyunlara damga vuran Sümeyye Boyacı, Sevilay Öztürk ile Emine Avcu bir kez daha kürsüye ambargo koydu. S4-5 sınıfı 50 metre sırtüstünde Boyacı altın alırken, Öztürk 2., Avcu 3. oldu. S6-10 sınıfı 100 metre sırtüstünde de Şevval Beren Mutlu rakiplerini geride bırakarak zirveye çıktı. Erkeklerde ise 50 metre sırtüstünde mücadele eden Beytullah Eroğlu altın, Hamit Demir de bronzu kaptı.

Haberin Devamı

Müsabakaları dün start alan tekvandoda kadınlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım altın, erkekler 63 kiloda Hakan Reçber gümüş, 68 kiloda Ferhat Can Kavurat bronz kazandı. Güreşte 97 kiloda Mustafa Sessiz gümüş, 74 kiloda Fazlı Eryılmaz ve 86 kiloda Osman Göçen bronzla oyunları tamamladı. Öte yandan dün organizasyonda ayrıca masa tenisi, atıcılık ve boccede elemeler, para okçulukta da sıralama atış müsabakaları yapıldı.

Futbolda 2’de iki

Oyunlarda U23 Futbol Milli Takımımız yoluna aynı hızda devam etti. Gruptaki 2. maçında milliler Kamerun’u Eren Karadağ, Eren Aydın ve Tayyip Talha Sanuç’un golleriyle 3-2 yenerek ikide iki yaptı. Erkek Hentbol Milli Takımımız ise Azerbaycan’ı 29-19 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı, yarı final yolunda avantaj yakaladı.