Konyaspor Konyaspor'da Aleksandar Stanojevic tarihe geçti! İlhan Palut sonrası büyük çöküş

Konyaspor'da Aleksandar Stanojevic tarihe geçti! İlhan Palut sonrası büyük çöküş

05.03.2023 - 19:18 | Son Güncellenme:

Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'da İlhan Palut'un ayrılığı sonrası teknik direktörlük görevi için anlaşma sağlanan Aleksandar Stanojevic tarihe geçti. Yeşil-beyazlılarda İlhan Palut'un vedasının ardından yaşanan süreç taraftarın tepkisini çekti.

Konyasporda Aleksandar Stanojevic tarihe geçti İlhan Palut sonrası büyük çöküş

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu 3'üncü sırada tamamlayan Konyaspor'da bu sezon istenen performans gelmeyince İlhan Palut'la yollar ayrıldı. İlhan Palut'un ayrılığının ardından göreve getirilen Aleksandar Stanojevic gösterdiği kötü performansla Süper Lig tarihine geçti.

Haberin Devamı

Konyaspor'da geçtiğimiz sezon elde edilen 3'üncülük sonrası bu sezona da iddialı bir başlangıç yapıldı. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig'in ilk 8 haftalık döneminde sadece Galatasaray'a mağlup oldu.

Konyaspor'da son 10 maçta sadece 1 galibiyet alınmasının ardından yönetim kurulu sürpriz bir karara imza attı. Beşiktaş'a karşı alınan 2-1'lik mağlubiyet sonrası Konyaspor'da İlhan Palut dönemi sona erdi.

Konyasporda Aleksandar Stanojevic tarihe geçti İlhan Palut sonrası büyük çöküş

81 MAÇTA 20 MAĞLUBİYET

İlhan Palut, Konyaspor döneminde toplam 81 resmi maçta görev yaptı. Genç çalıştırıcının öğrencileri bu süreçte rakiplerini 36 kez mağlup etti ve 25 kez sahadan beraberlikle ayrıldı. Konyaspor, İlhan Palut döneminde rakiplerine toplam 20 kez mağlup oldu ve maç başına 1.64 puan ortalaması yakaladı.

Haberin Devamı

STANOJEVIC'TEN 1,5 YILLIK İMZA

Konyaspor'da İlhan Palut'la yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör kısa süre içerisinde belli oldu. Yeşil-beyazlılar; Aykut Kocaman, İsmail Kartal, Sergen Yalçın ve Arda Turan'la anılmasına rağmen Sırp ekibi Partizan'dan ayrılan Aleksandar Stanojevic ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Konyasporda Aleksandar Stanojevic tarihe geçti İlhan Palut sonrası büyük çöküş

49 yaşındaki Sırp çalıştırıcı, Partizan'la kazandığı 3 kupa ve son dönemde yakaladığı 2.42'lik puan ortalaması ile büyük umutlarla Konyaspor'a geldi. Aleksandar Stanojevic'in gösterdiği performans yeşil-beyazlılarda büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

SADECE 3 MAÇTA KAYBETTİ

İlhan Palut yönetiminde bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 18 maça çıkan yeşil-beyazlı ekip, yalnızca 3 maçtan puansız ayrılmıştı. Süper Lig'in ilk iki maçı olan Ankaragücü ve Başakşehir maçlarını 0-0 bitiren Anadolu Kartalı'nın, 10. haftada 1-0 kaybettiği Gaziantep FK dışında golsüz tamamladığı karşılaşma olmamıştı.

Konyasporda Aleksandar Stanojevic tarihe geçti İlhan Palut sonrası büyük çöküş

İLHAN PALUT'UN GERİSİNDE KALDI

Aleksandar Stanojevic yönetiminde ise tablo tersine döndü. 1-0 mağlup oldukları Ankaragücü sınavıyla Konyaspor macerasına başlayan tecrübeli hoca, Başakşehir'e 2-0, İstanbulspor'a 1-0 ve Fenerbahçe'ye de 4-0 kaybetmişti. Yeşil-beyazlı ekip az önce sona eren Giresunspor karşılaşmasını da 0-0'la tamamladı. İlk 4 karşılaşmadan yenilgiyle ayrılan Stanojevic, 18 haftada 3 mağlubiyet alan Palut'un gerisinde kaldı.

Haberin Devamı

Deneyimli çalıştırıcı 5. maç sonunda ilk puanını alsa da tarihe geçmeyi başardı! Stanojevic Süper Lig tarihinde görev yaptığı ilk beş maçta gol sevinci yaşayamayan ilk yabancı teknik direktör oldu. Sırp teknik patron için alarm çanları şiddetli bir şekilde çalmaya başladı.