Demir Grup Sivasspor Korcan'ın gözü ilk 11'de

Korcan'ın gözü ilk 11'de

29.10.2014 - 11:25 | Son Güncellenme:

Sivasspor'da geçen sezon 27 maçta forma giyen ancak bu sezon sadece bir karşılaşmada görev alan kaleci Korcan Çelikay, yeniden ilk 11'de şans bulmayı ve kadronun değişmez ismi olmayı hedefliyor. Çelikay, "Şansın yeniden gelmesini bekliyorum. İdmanda elimden geleni yapıyorum ve kendimi hazır tutuyorum. Yeniden şans verilirse, bunu en iyi şekilde değerlendireceğim" dedi.

Korcanın gözü ilk 11de

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'da geçen sezon 27 maçta görev alan ancak bu sezonun ilk haftasındaki Gaziantepspor karşılaşması dışında forma giyemeyen kaleci Korcan Çelikay, yeniden ilk 11'de şans bulabilmek ve kadronun değişmez ismi olabilmek için daha çok çalıştığını söyledi.

Haberin Devamı

Çelikay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genellikle sezonun ilk 3-4 haftasında takımların ve oyuncuların tam hazır olmadığını belirtti. Ligin ilk haftasında Gaziantepspor'a 2-1 kaybettikleri maçta hatalar yaptığını ifade eden Çelikay, bu karşılaşmadan sonra teknik direktör Roberto Carlos'un kaleci Ertuğrul Taşkıran'a şans verdiğini ifade etti.

Çelikay, yeniden ilk 11'de şans bulabilmek ve kadronun değişmez ismi olabilmek için daha çok çalıştığını belirterek, "Her oyuncu ilk 11'de oynamak ister çünkü maç oynadıkça kendinizi geliştiriyorsunuz. Başarıda katkınızı daha fazla oluyor. Şansın yeniden gelmesini bekliyorum. İdmanda elimden geleni yapıyorum ve kendimi hazır tutuyorum. Yeniden şans verilirse, bunu en iyi şekilde değerlendireceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Her oyuncunun sürekli ilk 11'de forma giymek istemesinin normal olduğunu ancak takımın kazanmasının her şeyden önce geldiğini dile getiren Çelikay, "Şu anda çok iyi gitmiyoruz ama umarım bu süreci atlatıp iyi olacağız. Deniz Öksüz, Ertuğrul ve ben, bu takımın file bekçileriyiz. Kalede tatlı bir rekabet var. Kim şans bulursa onun takıma katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Ligde 5 puanla 17'nci sırada yer aldıklarına işaret çeken Çelikay, bu tablonun hiç de iç açıcı olmadığını ve fazlasıyla morallerini bozduğunu dile getirdi.

Çelikay, ligde bu hafta sonu Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacaklarını ve bu maçın yeniden çıkışa geçmek için önemli bir şans olduğunu belirterek, iyi oynayarak Bursa'dan galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

Karşılaşmanın zor geçeceğinin bilincinde olduklarını dile getiren Çelikay, "Zor da olsa mutlaka kazanmalıyız. Hedefimiz 3 puan alarak çıkışa geçmek" ifadesini kullandı.

Çelikay, taraftarlara da çağrıda bulunarak, gerçek taraftarın takımını son ana kadar yalnız bırakmaması gerektiğini söyledi. Zor bir dönemden geçtiklerine dikkati çeken Çelikay, "Taraftarımızdan daha fazla destek bekliyoruz. Maçlarımızda tribünleri doldurarak yanımızda olduklarını göstersinler. Bize mümkün olduğunca destek olsunlar, biz onları mutlu edeceğiz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Geçen sezonu arıyor

Ligde geçen sezon 5'inci haftada Milan Borjan'dan formayı alan kaleci Korcan Çelikay, 23'ü lig, 4'ü Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere 27 maçta görev aldı.

Bu sezon ise sadece ligin ilk haftasındaki Gaziantepspor maçında ilk 11'de şans bulan Çelikay, bu maçta yediği 2 gol nedeniyle Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos tarafından bir sonraki hafta yedek kulübesine çekildi.