Basaksehir Korkmaz: Real Madrid favori

Korkmaz: Real Madrid favori

02.04.2013 - 13:41 | Son Güncellenme:

İBB Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Real Madrid-Galatasaray maçıyla ilgili konuştu.

Korkmaz: Real Madrid favori

İstanbul Büyükşehir Belediyespor gözünü Karabükspyor maçına çevirdi. İstanbul ekibi korkulu rüya görmek istemiyor.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ligin 28. haftasında 6 Nisan Cumartesi günü sahasında Kardemir Karabükspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Lacivert-turunculu takımın idmanına sakatlığı süren Bosna Hersekli futbolcu Edin Visca katılmadı.

Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Galatasaray karşısında ikinci yarıda ortaya koydukları oyunu daha da geliştirmeleri halinde istediklerini elde edeceklerini söyledi. Langa Tesisleri'nde takımın antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Korkmaz, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında karşılaştıkları Galatasaray'ın kendi rakipleri olmadığını belirterek, "Bu hafta sıralamada rakibimiz olan Kardemir Karabükspor ile karşılaşacağız. Galatasaray maçının ikinci yarısındaki oyunumuzun üstüne koyarak devam edersek işler istediğimiz gibi olur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Oyuncularının Kardemir Karabükspor maçının önemini bildiğini vurgulayan Bülent Korkmaz, "Teknik heyet olarak biz de bilincindeyiz. Her karşılaşma gibi bu mücadele de zorlu olacak. Ama sahaya çıkıp mücadelemizi vereceğiz. Kazanmak zorunda olduğumuz bir maç. Ligde kazandığınızda 3-4 basamak üste çıkıyorsunuz. Kaybettiğinizde 10. sıradayken, 14. sıraya düşebiliyorsunuz. Oyuncularıma güveniyorum. Bu karşılaşmada da en iyisini yapacaklar" ifadelerini kullandı.

"REAL MADRİD DÜNYANIN SAYILI ÜÇ KULÜBÜNDEN BİRİ AMA HER ŞEY SAHADA BELLİ OLUR"

Korkmaz, uzun yıllar futbol oynadığı Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde İspanya'nın Real Madrid takımıyla yapacağı karşılaşmada sonucun sahada belli olacağını ifade etti. Galatasaray'ın başarısının hedefe bağlı olduğunu kaydeden Bülent Korkmaz, "Sezon başında 'gruptan çıkarsak başarı' dediler. Ama çeyrek finale geldiler. Daha büyük başarı yakaladılar. Bu nedenle kaybedecekleri bir şey yok. Hedeflerinin üstüne çıktılar. Bu onlar için avantaj. Real Madrid dünyanın sayılı üç kulübünden biri. Onlarla oynamaları dezavantaj. Ama her şey sahada belli olur. Bazen sahada belirleyici olan isimler, bekleneni yapamıyor. Takım halinde oynadıkları zaman yetenekli oyuncular sahneye çıkıyor. Bunu yapabilmek önemli" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İlk karşılaşmanın İspanya’da olmasının Galatasaray için avantaj olduğunu belirten Korkmaz, ”Oyun düzeninin ona göre belirliyorsunuz. ’Favori kim?’ derseniz. Tabii ki Real Madrid. Ama bazen favoriler de istediklerini yapamıyor. Bu bile avantaj” diyerek sözlerini tamamladı.

Futbolculardan Zeki Korkmaz ise Karabükspor maçını kazanarak ligde rahat bir nefes almak istediklerini söyledi.

Yazarlar