Basaksehir Korku tüneli!

Korku tüneli!

10.03.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başakşehir, Alanyaspor deplasmanında Junior Fernandes’in gazabına uğradı. Zirve yolunda hasar alan turuncu-lacivertliler, zorlu Beşiktaş maçı öncesi sezonun en ağır yenilgisini aldı: 4-1

Korku tüneli

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Zirve adaylarından M.Başakşehir, bu sezon 3. antrenörü Mesut Bakkal’la yola devam eden A.Alanyaspor deplasmanında 4-1 kaybetti.

Abdullah Avcı’nın düzenli takımına karşı Mesut Bakkal henüz ilk maçında müthiş bir sınav verdi. Rakip analizini iyi yapan Akdeniz takımının hocası, alan savunması, topun arkasına geçerek total savunma, rakip defanstan çıkarken ön alan baskısıyla dört dörtlük hazırlandı.

Zaten Başakşehir’in 11’de Attamah’ın kaptırdığı topta Emre ve 28’de Epureanu’nun hatasında Mbilla tehlikeli geldi. 32’de de Fernandes, sol tarafta Mbilla’dan aldığı topu bireysel becerisiyle süsleyip devrenin skorunu belirledi: 1-0.

İkinci yarıda Bajic hamlesiyle gelen konuk takım, ön alanda oyunu oynamaya çalıştı. 45-60 arası Haydar’ın kalesine 3 şut geldi. Ancak sakinliğini koruyan ve disiplinden kopmayan ev sahibi, 66’da Talha’nın orta-şut karışımında arka direğe iyi sarkan Efecan ile işi bitirmesi taktiksel başarının da özetiydi: 2-0.

Haberin Devamı

71’de Epureanu’nun atılmasıyla daha fazla gelen A.Alanyaspor’da 81’de soldan gelen Fernandes, takımın yıldızı Emre Akbaba ile fişi çekti: 3-0 84’te Bajic’in karambolden bulduğu gol teselliden öteye gitmedi: 3-1. Maçın yıldızı Fernandes 88’de hem geceyi noktaladı hem de zafere imzasını attı: 4-1.

Ev sahibini tek üzen nokta, 89’da Emre Akbaba’nın atılması oldu.

Yazarlar