Skorer Korkusuz Mesut

Korkusuz Mesut

26.06.2012 - 13:12 | Son Güncellenme:

.

Korkusuz Mesut

Almanya A Milli Takımı ile EURO 2012'de şampiyonluğu hedefleyen Mesut Özil, Polonya'nın Danzig Kenti'inde basın önüne çıktı. Alman Milli Takımı'nın yıldızı Mesut Özil yarı finalde karşılaşacakları İtalya'nın teknik ve taktik yönünden iyi bir ekip olduğunu belirtip,"İtalya iyi futbolcularla kurulu. Ama bizim korkumuz yok. Zira İtalya'yı yenecek güçteyiz. Hedefimizi şampiyonluk olarak belirledik. Rakibimiz İtalya, İngiltere karşısında iyi futbol gösterdi, iyi bir takım. Fakat fazlada gözümüzde büyütmeye gerek yok. Zira biz her takımı yenecek güçteyiz. Rakibimizin oyun kurucusu Pirlo'da dünyanın en iyi oyuncuları arasında. Ama hiç bir zaman bir futbolcuya değil tüm takıma dikkat edilmeli. Almanya Takımı olarak bizde çok güçlüyüz" dedi.

ÖNEMLİ OLAN GALİP GELMEK

Haberin Devamı

İki haftadan beri kamp yaptıkları Danzig halkının kendilerine destek vermesinden memnun olduğunu dile getiren Mesut Özil "Yunanistan maçında iyi oynadığım için mutluyum. Takım olarak iyi oynadık, arkadaşlarım bu maçta bana çok yardımcı oldu. Maçın yıldızı olmak benim için gurur verici. Fakat benim için asıl önemli olan takım olarak galip gelmek. Öte yandan ben ilk maçlarda da kötü oynadığımı düşünmüyorum, sadece benden beklenen fazlaydı galiba. Takım olarak 4 maçta galip geldik. Yarı finale yükseldik. Bu benim için daha geçerli. İtalya karşısında da aynı durum. Özil-İtalya maçı değil, Almanya ile İtalya maçı oynanacak. Bu maçta tüm gücümü gösterip finale çıkan ekibinin bir futbolcusu olacağım" dedi

Haberin Devamı

İTALYA'DAN RÖVANŞI ALACAĞIZ

Danzig'deki Almanya'nın kamp yaptığı otelde basın mensuplarının sorularını samimiyetle yanıtlayan Mesut Özil, İspanya üzerine konuşmanın erken olduğunu belirtip şimdiki rakipleri İtalya ile eşleşmekten memnun olduğunu dile getirdi. Mesut Özil, "İngiltere gibi güçlü bir takım karşısında İtalya iyi oynadı, daha öncede Fransa karşısında güzel oynadı. Hem İtalya hemde Almanya son yıllarda futbolda ilerlemeler kaydetti. 2006'daki İtalya'nın galip geldiği maçta ben 17 yaşındaydım. Perşembe günü ise bütün performansımızı, gücümüzü gösterip hem finale yükselmek, hem de İtalya'ya karşı negatif bilançoyu düzeltmek amacındayız. Ayrıca iki gün daha fazla dinlemek bizim için avantaj. Ayrıca İtalya uzatma devreleriyle yarım saat daha futbol oynadı" diye konuştu.

Almanya-İspanya veya Almanya-Portekiz finali niye olmasın

Bir gazetecinin, "Real Madrid'den 9 futbolcu yarı finalde onlarla iletişimin nasıl?" sorusuna Mesut Özil, "Önce söyleyeyim, Real'dan 9 değil 10 futbolcu yarı finalde. Birbirlerimize kısa mesajlar gönderip tebrik ediyoruz. İspanya üzerine konuşmak için benim için erken. Ayrıca İspanya Dünya ve Avrupa şampiyonalarını son galibi. Gücünü tüm dünya biliyor. Şu andaki rakibimiz İtalya'yı konuşalım. Ama İspanya-Almanya veya Portekiz-Almanya finaline de hayır demem" dedi.