NBA Kral değişmedi!

Kral değişmedi!

21.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

NBA’de Miami Heat, nefes kesen final serisinin 7. maçında San Antonio Spurs’u devirerek art arda 2. kez mutlu sona ulaştı. Geçen yıl hem normal sezon hem de finalin MVP’si olan LeBron da aynı başarıyı tekrarladı

Kral değişmedi

NBA’de nefesleri kesen final serisinin 7. maçında Miami Heat, San Antonio Spurs’ü 95-88 yenmeyi başardı, durumu 4-3 yaparak, art arda ikinci kez şampiyonluğa ulaştı.
Miami Heat’in süper yıldızı LeBron James, bir kez daha muhteşem oyunuyla galibiyette ön plana çıktı. Spurs savunması, normal sezonun MVP’sini durdurabilmek için her şeyi denedi ama 37 sayı, 12 ribaunt, 4 asist, 2 top çalmalık performansını önleyemedi.
LeBron’u durdurmak için yapılan yardımlar da, Miami adına maçın kilit noktalarından birisiydi. Çünkü Spurs savunmasının açıkları, Miami’ye bol bol uygun şut imkanı verdi ve özellikle 8’de 6 üç sayı isabetiyle oynayan Battier, rakibe cezayı kesen isimdi. Battier’in 18 sayısıyla birlikte, Dwyane Wade’in 23 sayı, 10 ribauntluk performansı da, Miami’ye şampiyonluğu getiren istatistiklerdendi.

Haberin Devamı

Spurs ilk kez kaybetti
San Antonio Spurs’te ise 37 yaşındaki Tim Duncan, mükemmel oynadığı final serisinin son maçında da 24 sayı, 12 ribaunt ile double double yapmasını bildi. Ancak son dakika içinde maçı beraberliğe getirebilecekken çok kolay bir atışı kaçırmasıyla adeta Miami’nin galibiyetini perçinledi. Bu sonuçla, San Antonio Spurs 5. kez çıktığı NBA finalinde ilk kez kaybetti.

Drogba takipte
Galatasaray’ın Fildişi Sahilli yıldızı Didier Drogba, Miami Heat-San Antonio Spurs maçını tribünden takip etti. Karşılaşmanın ardından görüşlerini açıklayan Fildişi Sahilli yıldızı son zamanların önemli tartışma konusu olan, ‘Jordan mı, LeBron mu?’ sorusuna da değindi, “Çok zevkli bir seri yaşandı. Bence Miami şampiyonluğu hak etti. LeBron James’i izlemek çok güzel. Ancak bence Michael Jordan’ın seviyesine ulaşması için biraz daha çalışması gerekir” dedi.

Haberin Devamı

Majesteleri’nden sonra ilk kez

Final serisini 25,2 sayı, 10,8 ribaunt ve 7 asist ortalamalarıyla bitiren LeBron James, art arda ikinci kez “en değerli oyuncu” (MVP) seçildi. Normal sezonda da aynı ödüllerin sahibi olan James’in bu büyük başarısını daha önce sadece, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük basketbolcusu olarak kabul edilen Michael Jordan elde etmişti.