Futbol Kral’ı kaybettik

Kral’ı kaybettik

28.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk spor basınının efsanelerinden Necmi Tanyolaç hayata gözlerini yumdu. Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği başkanlığı da yapan Tanyolaç, “Kral” lakabıyla anılıyordu. Usta için bugün 10.30’da TSYD’de tören düzenlenecek

Kral’ı kaybettik

Yaprak dökümü bir ustayı daha aramızdan aldı. Türk spor basınının duayenlerinden, “Kral”
lakaplı Necmi Tanyolaç
hayata gözlerini yumdu.
1928 yılında İskeçe’de doğan Tanyolaç, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nü bitirdi. Tanyolaç, Son Posta, Milliyet, Tercüman, Güneş gazetelerinde çalıştı. Yazarlık ve spor yönetmenliği görevlerinde bulundu. Usta kalem, Milliyet Gazetesi’nde istihbarat şefliği görevinde bulunmuştu. Meydan, Gözcü ve Hürriyet gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. “Arka Pencere”, “Taçsız Kral”, “8.15 Vapuru” ve “Martılı Kahve” kitapları yayımlandı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1969-1976 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği ve 1977-1991 yılları arasında da Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Necmi Tanyolaç, 1992 yılı Mart ayında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanlığına seçildi. TSYD’nin kurucularından olan Necmi Tanyolaç, dernekte 1970-1972 ve 1981-1984 yılları arasında genel başkanlık yaptı.
Bir süredir Alzheimer tedavisi gören 85 yaşındaki Tanyolaç’ın, Çamlıca’da kaldığı huzurevinde önceki gece rahatsızlanarak Maltepe’deki Delta Hospital’a kaldırıldığı bildirildi. Necmi Tanyolaç’ın, gece yarısı hastanede hayata gözlerini yumduğu kaydedildi.
Tanyolaç için bugün saat 10.30’da TSYD’nin Levent’teki merkezinde tören düzenlenecek. Tanyolaç’ın cenazesi Şişli Camisi’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Haberin Devamı

‘Babamızı yitirdik’
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Necmi Tanyolaç’ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, “Bir ağabeyimizi, bir babamızı kaybettik. Bize kalem veren, bize sayfa açan, bize her türlü imkanı hazırlayıp bugünlere getiren değerli bir spor adamını yitirdik. Acımız tarif edilemeyecek kadar büyüktür. Türk basınının başı sağolsun” denildi. Ayrıca birçok kurum ve kuruluş da Tanyolaç için mesaj yayınladı, ailesine başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Yazarlar