Diğer KRALİÇE ASLI

KRALİÇE ASLI

31.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en eski ve en saygın seçimi olma özelliğini koruyan 59. Yılın Sporcusu Anketi’nde Milliyet okurları kürsünün zirvesine atletizmde tarihin ilk olimpiyat şampiyonu, Türk sporunun gururu, pistin rüzgâr kızı Aslı Çakır Alptekin’i çıkardı

KRALİÇE ASLI

Milliyet’in 59. Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi, Londra’da olimpiyat altınını boynuna takarak tarihi bir başarıya imza atan Türk sporunun gururu, pistin süper yıldızı, Aslı Çakır Alptekin’in zaferiyle noktalandı. Milliyet okurları 2012’de “muhteşem” bir başarı grafiği yakalayan, sırasıyla dünya ve avrupa şampiyonalarında çıktığı kürsüyü Londra 2012’de “olimpiyat şampiyonluğu” gibi görkemli bir unvanla taçlandıran pistin “altın kızı” Aslı Çakır Alptekin’i zirvenin en üst basamağına çıkardı.
Dünyaca ünlü yıldızların yarıştığı ve İstanbul’un ev sahipliği yaptığı Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda kazandığı bronz madalya ile başarılı bir sezon geçireceğinin sinyallerini veren milli atlet, gözkamaştıran performansını Temmuz ayı başında Helsinki’de elde ettiği Avrupa şampiyonluğu ile süsledi. Ve Londra 2012’de Türkiye’ye büyük mutluluk yaşatarak her sporcunun en büyük hayalini gerçekleştirip, “olimpiyat şampiyonluğuna” ulaşan Aslı Çakır Alptekin, unutulmaz zaferiyle bu haklı onurun ve en büyük ödülün sahibi oldu.
Yarıştığı klasmanda dünya şampiyonluğu gibi dev bir unvana üçüncü kez ulaşan motosikletteki uluslararası gururumuz Kenan Sofuoğlu geleneksel anketi ikinci sırada tamamlarken, Londra 2012’nin gögsümüzü kabartan bir diğer altın madalyalı ismi milli tekvandocu Servet Tazegül üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

İmparator Terim!
Bazı kategorilerde son güne kadar amansız bir yarışın sürdüğü geleneksel ankette zaferini en rahat ilan eden adaylardan biri Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim oldu. İlk sayım sonuçlarıyla birlikte Yılın Antrenörü kategorisinde zirveye yerleşen tecrübeli teknik adam koltuğunu yarış sonuna kadar korudu ve unvanın sahibi oldu. Milliyet okurları oylarıyla Galatasaray’ın son şampiyonluğunda “başrol” oynayan Terim’in hakkını Terim’e teslim etti. Bu kategoride 29 yıllık Türkiye Kupası hasretini sona erdiren ve geçirdiği sıkıntılı soruşturma sürecinde sarı-lacivertli ekibi ayakta tutabilmek için büyük çaba harcayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ikinci oldu. Beşiktaş Basketbol takımı ile adeta bir mucizeye imza atarak siyah-beyazlı ekibe biri Avrupa kupası olmak üzere üç kupa birden kazandıran Beşiktaş’ın eski antrenörü Ergin Ataman ise yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Haberin Devamı

SON?SÖZ?SELÇUK’UN
Anketin başladığı ilk günden itibaren unvanın özellikle iki futbolcu arasında sürekli el değiştirdiği Yılın Futbolcusu kategorisinde son sözü Galatasaray milli futbolcusu ve yıldız oyuncusu Selçuk İnan söyledi ve koltuğun sahibi oldu. Yaklaşık bir aylık süre içinde bir çok kez ilk sıraya çıkan Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Alex de Souza ise yarışı ikinci sırada tamamladı. Bu kategoride kürsünün üçüncülük basamağına Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Manuel Fernandes çıktı.

KOLTUK AYSAL’IN
Geleneksel ankette oldukça amansız bir çekişmenin yaşandığı kategorilerden biri Yılın Spor Adamı oldu. Başkanlık koltuğuna oturduğu Galatasaray’daki ilk yılında şampiyonluk mutluluğu yaşayan Başkan Ünal Aysal, yönetim başarısının da çok önemli rol oynadığı bu zaferin büyük ödülü olarak Yılın Spor Adamı unvanının sahibi oldu. Londra Olimpiyat Oyunları’nda elde edilen tarihi başarıda önemli rol oynayan, projeleriyle Türk atletizmine ivme ve saygınlık kazandıran Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, çok az bir oy farkıyla geleneksel yarışı ikinci sırada tamamlarken, yine Londra 2012’nin gurur branşlarından Tekvando’nun yöneticilikteki istikrarlı ve usta patronu Metin Şahin üçüncü oldu.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK CİM-BOM
Geleneksel Ankette sonucun ilk haftalardan itibaren netleşmeye ve kürsünün zirvesine çıkacak takımın ağırlığını hissettirmeye başladığı kategori Yılın Takımı seçmesi oldu. 2011-12 sezonunda ipi ezeli rakibi Fenerbahçe’nin önünde ve ilk sırada gögüsleyerek tarihinin 18. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray bu unvanın sahibi oldu. Biri Avrupa arenasında olmak üzere aynı sezon içinde kazandığı üç şampiyonluk kupasıyla muhteşem bir başarı elde eden Beşiktaş Basketbol Takımı ikinci sırada yer alırken, 29 yıllık bir hasreti noktalayarak Türkiye Kupası’nı müzesine götürmeyi başaran Fenerbahçe Futbol Takımı ise üçüncü oldu.

MESSİ İKİYE KATLADI
Dünyada Yılın Sporcusu kategorisinde Barcelona’nın süper yıldızı Lionel Messi fırtına gibi esti. Geleneksel anketin en yüksek oy oranına ulaşan ve en yakın takipcisiyle oy farkını ikiye katlayan Arjantinli futbolcu yarışı kürsünün en üst basamağında tamamadı. Dünya atletizminin uçan sprinteri, kısa mesafenin yeryüzündeki en büyük ismi Usain Bolt ikinci sırada yer alırken, Teniste sezonun kraliçeliğini ilan eden ABD’li raket Serena Williams üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

YILIN?TAKIMI

GALATASARAY FUTBOL? TAKIMI

2010-11 sezonunda oldukça sıkıntılı günler geçiren ve düşme hattına yakın bölgelerde dolaşan Galatasaray, bir yıl sonra adeta yeniden doğuşu yaşadı. Fatih Terim yönetiminde lige iyi bir başlangıç yapan sarı kırmızılı ekip sezonu ezeli rakibi Fenerbahçe’nin 9 puan önünde tamamladı.

Federasyon tarafından uygulamaya sokulan Play-Off sisteminde sendeler gibi olsa da Süper Final’de karşı karşıya geldiği Fenerbahçe ile deplasmanda berabere kalarak mutlu sona ulaştı.

NAMIK SEVİK ÖDÜLÜ
Atilla ÖRSEL
(Cimnastik Federasyonu eski Başkanı)

Milliyet Spor Servisi’nin kurucusu, ölümsüz ismi, büyük usta rahmetli Namık Sevik adına verilen bu ödülün bu yıl ki sahibi Türk Sporu’nun bir duayen yöneticisi, ömrünün 28 yılını başkanlığını yaptığı cimnastik sporuna adamış ve görevi son seçimde bu sporun içinden gelen Suat Çelen’e devreden saygın bir usta Atilla Örsel oldu.
Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) yönetim kurulu üyeliğine devam eden Örsel, “bir bilen” olarak tecrübelerini görevi devralan Çelen ve ekibine aktarmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

YILIN SPOR ADAMI
Ünal AYSAL
(Galatasaray Kulübü Başkanı)

Mali, idari ve sportif açıdan sarı-kırmızılı kulübün en sıkıntılı dönemlerinden birinde 34. başkan olarak göreve geldi.
Ekibindeki bölünmelere, ciddi fikir ayrılıklarına karşın dik durdu. Kriz yönetimini başarılı şekilde yönetti. Futbolu işi bilen bir isim olan Fatih Terim’e emanet etti, sonuna kadar da arkasında durdu. Amatör branşlara da önem vererek ayağa kaldıran Başkan Ünal Aysal, Milliyet okurlarının oylarıyla bu unvanın sahibi oldu.

YILIN ANTRENÖRÜ
FATİH TERİM
(Galatasaray Teknik Direktörü)

2004’te bir daha teknik adam olarak dönmemek üzere veda etmişti Galatasaray’a. “Söz konusu Galatasaray ise gerisi teferruattır” diyen Fatih Terim ateşten gömleği giymek artık bir zorunluluk halini geldiğinde yapılan teklifi geri çevirmedi.
Yönetime sunduğu transfer listesiyle sistemine uyacak futbolcuları aldırdı, silbaştan bir takım yarattı. Yönetimdeki muhalif seslere karşın küsmedi ve işine dört elle sarıldı. Zorlu bir lig maratonunun ardından elde edilen 18. şampiyonluğun başmimarıydı.

Yazarlar