Trabzonspor Kriz bitti

Kriz bitti

12.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tarihinin en kötü dönemini geçiren Trabzonspor, 3 maçlık krizi bitirdi, galibiyet hasretini dindirdi.

Kriz bitti

Ligde tarihinin en sıkıntılı sürecini geçiren Trabzonspor, galibiyet hasretini noktaladı. Bordo-mavililer, üst üste 3 maçta Galatasaray, Osmanlıspor ve Torku Konyaspor’a kaybettikten sonra Mersin İdmanyurdu karşısında 3 puana ulaştı. Son 7 maçında 5 mağlubiyet aldıktan sonra bir anda 14. sıraya inen ve küme düşme potasında gezinen Karadeniz ekibi, benzer şekilde küme düşme potasından kurtulmaya çalışan rakibine karşı da kritik bir galibiyet almış oldu.

Haberin Devamı

Kâbus yaşamak istemeyen Hami Mandıralı ve ekibi, küme düşme sınırıyla bir maçı eksik olmasına rağmen 10 puan fark yaptı. Öte yandan, Hami Mandıralı, göreve geldiğinden beri çıktığı 6. maçında 2. galibiyetini almış oldu. Mandıralı, her iki galibiyeti de iç sahada elde etti.

Özlenen tablo

Ligde 3 maç sonra galibiyet alan Trabzonspor’da özlenen görüntüler oluştu. Karşılaşma sonrası bütün takım orta sahada toplandı ve taraftarların çağrısına kulak verdi. Kale arkasında bulunan taraftarların ısrarlı tezahüratlarını kırmayan bordo-mavili futbolcular, tribüne doğru ilerledi. Kadrodaki herkesin yer aldığı bu anlarda, taraftarlarla karşılıklı tezahüratlar yapıldı ve uzun süre karşılıklı alkışlar oldu.

Cardozo tepkisi

Haberin Devamı

Bordo-mavili taraftarlar, 84. dakikada Oscar Cardozo’nun oyundan çıkmasına tepki gösterdi. Fatih Atik’le yer değişen Paraguaylı forvetin kenara geldiğini gören tribünler ıslıklarla kararı protesto etti. Daha sonra Cardozo’yu alkışlayan Trabzonspor taraftarları, Hami Mandıralı’nın kararından hoşnut olmadı.

Gol totemi

Hami Mandıralı ve taraftarlar gol öncesi totem yaptı. İlk olarak Mandıralı, yedek kulübesinin arkasında oturan taraftarlara dönerek tezahürat yapmalarını ısrarla istedi. Bu esnada kale arkasında orta bölümde yer alan bazı taraftarlar, köşe tarafa yürümeye başladı. Taraftarların korner direğinin arkasında toplanmasıyla Marin’in frikik golü geldi. Hami hoca olayları totem olarak değerlendirdi.

Derbi takibi

Trabzon’un lig mücadelesinde tribünde farklı bir takip vardı. 15 Mart Salı günü evinde Beşiktaş’ı ağırlayacak bordo-mavililer, rakip tarafından mercek altına alındı. Siyah-beyazlıların teknik patronu Şenol Güneş’in yardımcısı Tamer Tuna ile Mehmet Kulaksızoğlu, karşılaşmayı statta takip ederek, sık sık not aldı.

Özkahya sakatlandı

Maçın hakemi Halis Özkahya mücadeleyi sakat sakat tamamladı. Bacağı çeken deneyimli hakem, son ana kadar sabretti ve sahada kaldı. Bitiş düdüğüyle beraber hemen sağlık ekibinin yanına giden Özkahya’ya tedavi uygulandı. Bu esnada her iki takımın teknik direktörü de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haberin Devamı

Efsaneler unutulmadı

Avni Aker’de efsane oyunculara plaket verme etkinliği sürdü. Trabzonspor daha önce olduğu gibi bu hafta da maç öncesi efsane oyuncularına plaket verdi. Karşılaşma öncesinde Başkan Muharrem Usta eski oyuncular Mehmet Köroğlu, Lemi Çelik, Cemil Canalioğlu, Ali Yılmaz, Hüsnü Özkara, Turgut Kural, Yaşar Alemdaroğlu, İlyas Akçay, İhsan Sakallıoğlu ve İhsan Derelioğlu gibi oyunculara plaketlerini sundu.