Skorer Kriz direkten döndü

Kriz direkten döndü

25.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kriz direkten döndü

Kriz direkten döndü


BİLAL MEŞE
Faks: (0212) 505 62 70
bmese@milliyet.com.tr.


       Beşiktaş'ın yarın Akatlar Salonu'nda çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleşecek olağan seçim kongresinde başkanlığa adaylığını koyacak Mehmet Kazancı, Nevzat Demir ile Serdar Bilgili'nin "çekilelim" önerisini getirdiklerini açıkladı.
       Çırağan Oteli'nde dün bir basın toplantısı düzenleyen Kazancı,"Demir ile Bilgili bana 'çekilelim' önerisini getirdiler. 'Nasıl olsa Seba, Hasan Arat'ı kazandıracak' dediler. Benim de çekilmemi istediler, ama buna katılmadım. Kazanır veya kaybederiz. Önemli olan Beşiktaş'ın kazanmasıdır" diye konuştu. Serdar Bilgili ise "Böyle bir konu gündeme geldi. Çarşamba günü, Divan'daki olay olmaması gerekirdi. Kurallar bir tanedir, bunun yorumu olmaz. Divan Kurulu'nun tarafsız olması gerekirdi, olmadı. Bu olayın detayına girip, camiayı yaralamak istemiyorum. Biz de toplanıp bir tepki koymamız gerekirdi dedik. Hatta ortak sert deklerasyon yayınlamayı düşündük. Çekilme düşüncesi de bir tepkidir. Ama tepki konusunda ortak karar alamadık" ifadesini kullandı.
       Bu arada Hasan Arat'ın seçimi kazanması halinde Demir, Bilgili ve Kazancı'nın birleşerek olağanüstü kongre çalışmalarına başlayacakları iddia edildi. Bilgili bu konuda da, "Böyle bir şey olmaz. Sonuna kadar kazananın yanındayım. Yıkıcı muhalefet olmaz" dedi.
       Günün bir başka basın toplantısı ise Conrad Oteli'nde gerçekleşti. Diğer adaylardan Nevzat Demir, listesinde yer alan isimleri medyaya tanıttı ve "Birleşme çığlığı atanlar, Beşiktaş'ın menfaatlerini düşünmeyenlerdir. Yönetime gelmemiz halinde Beşiktaş'ı yabancı çöplüğünden kurtaracağız. Hedefimiz Avrupa'da da Galatasaray gibi başarılı olmak" ifadesini kullandı.
       Seçimde Hasan Arat ile çekişeceği ileri sürülen Serdar Bilgili de dün gece yönetim kurulu adaylarını tanıttı ve projelerini multivizyonla anlattı.
       Öte yandan Anadolu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Deniz Atalay, yaptığı yazılı açıklamada Serdar Bilgili'ye destekleyeceklerini yineledi.

Trabzon uyarısı

       Beşiktaş Teknik Direktörü Briegel, dün Trabzon'a gidilmeden önce yapılan son çalışmada futbolcularını derbi için uyardı. Alman hoca, Trabzonspor'un Avrupa kupalarına katılmak için olağan gücüyle bu maçta savaşacağını ifade ederek, "Hem onlar, hem de bizim için çok önemli bir maç. Galibiyetten başka çaremiz yok. Akıllı oynarsak ve topları yerinde kullanırsak sahadan galip ayrılırız" dedi. Siyah - Beyazlı takım, Ali Eren dışında tam kadro gittiği Trabzon'da Sümele Otel'de kamp yapacak. Futbolcular bu sabah yürüyüş yaparak çalışmaları noktalayacaklar.

Yazarlar