Trabzonspor Küllerinden doğdu

Küllerinden doğdu

17.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Portekiz Milli Takımı’na 4 yıl sonra geri dönen Jose Bosingwa’ya Trabzonspor ilaç gibi geldi. Tecrübeli savunmacı, bitti gözüyle bakılan kariyerini yeniden düzeltti.

Küllerinden doğdu

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Trabzonspor’a 2013-14 sezonu başında Florent Malouda ile birlikte gelen Jose Bosingwa, 1.5 sezon içerisinde kulübün simge isimlerinden oldu, “Bitti” denen kariyeri, bordo-mavililer ile adeta yeniden başladı.

Kariyerinde Porto ile yakaladığı çıkışı, Chelsea’de aşağı çeken Portekizli oyuncu, 2012-13 sezonunda QPR ile Premier Lig’den düşme üzüntüsü yaşamış ve kulüpte istenmeyen adam haline gelmişti. Bunun üstüne Portekiz Milli Takım’ından da uzaklaşan deneyimli yıldız, reçeteyi Türkiye’de buldu.

Bitti gözüyle bakılan kariyerini bir kez daha yukarıya çeken Bosingwa, ilk olarak maç istikrarı kazandı. Geçen sezon hem Mustafa Akçay’ın hem de Hami Mandıralı’nın değişmez ismi olan 32 yaşındaki savunmacı,
36 resmi maçta sahaya çıkıp, 3 bin 151 dakika sahada kaldı.

Haberin Devamı

Bu sezon da Vahid Halilhodzic’in ilk tercihi olmayı başaran Bosingwa, esas mevkii olan sağ bek dışında, sol bek, orta saha ve stoper olarak da forma giydi. 9 resmi karşılaşmaya çıkan yıldız oyuncu, bordo-mavili ekipte kaptanlık görevine de yükseldi. Takımının en formda ismi olan Bosingwa, Fernando Santos’un göreve gelmesiyle Portekiz Milli Takımı’na da seçildi ve Ermenistan’a karşı ilk 11’de başlayıp 90 dakika oynadı.

Malouda’nın gölgesindeydi

Trabzonspor’a geçen sezon başında getirilen Jose Bosingwa, ilk geldiği dönem kendisiyle birlikte Premier Lig’den gelen Florent Malouda’nın gölgesinde kalmıştı. Malouda bu sezon başı Halilhodzic ile ters düşerek ayrılırken Bosingwa kaptanlığa kadar yükseldi.