Basketbol KUPA CANAVARI

KUPA CANAVARI

11.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği, Galatasaray’da Gordon’un diskalifiye edildiği, savunmaların nefesleri kestiği Spor Toto Türkiye Kupası finalinde mutlu sona Fenerbahçe Ülker ulaştı. Son çeyrekte zafere giden sarı-lacivertli ekip, son 4 yılda 3, toplamda ise 4. kez kupayı kaldırdı

KUPA CANAVARI

Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Medical Park’ı 63-57 yenmeyi başardı, kupayı 4. kez müzesine taşıdı.

Haberin Devamı

Maça Galatasaray Ersin ile bulduğu basketlerle başlarken, Fenerbahçe Ülker de rakibine Oğuz ve McCalebb ile yanıt verdi, 3. dakikayı 8-4 önde geçti. Arroyo’dan gelen 5-0’lık seriyle Galatasaray skoru lehine çevirse de, dış atışlarda düşük yüzde ile oynadı ve Andersen’i de durduramayınca kontrolü yeniden sarı-lacivertli ekibe bıraktı. İlk periyot Fenerbahçe’nin 21-15 üstünlüğüyle tamamlandı.
Andersen ve Batiste ile 13. dakikada farkı 9 sayıya (28-19) yükselten Fenerbahçe karşısında Galatasaray, Ndong ile boyalı alanını daha iyi savunmaya başladı. Hücumda da Ndong, Engin ve Markoishvili ile hareketlenen sarı-kırmızılı ekip, rakibine 6 dakika sayı attırmayarak, 19. dakikada 30-28 öne geçti ve devreyi de 32-29 önde bitirdi.

Haberin Devamı

İkinci yarıya tamamı Andersen’den gelen 7 sayıyla başlayan Fenerbahçe’ye karşı, Galatasaray da 10-0 ile yanıt verdi ve yeniden kontrolü ele geçirdi. Alan savunmasında hücum etmekte zorlanınca Galatasaray farkı 5’e çıkardığı 3.çeyreği de 44-41 galip bitirdi.

Ndong farkı 5 sayıya çıkarsa da, Fenerbahçe Preldzic ve Oğuz ile 48-48’de rakibini yakaladı. Engin Atsür, takımının 35. dakikayı da 51-50 önde geçmesini sağlarken, maçtaki ilk üçlüğünü atan Fenerbahçe, skoru 53-51 yaptı. Andersen’in de devreye girmesiyle üstünlüğünü konumayı başaran Fenerbahçe Ülker, salondan 63-57 galip ayrıldı.

KUPA CANAVARI

Andersen yine MVP

Yarı finaldeki Beşiktaş maçında MVP seçilen David Andersen, finalde de aynı ödülü aldı. Geçtiğimiz sezon Siena forması altında İtalya Kupası’nın finalinde de MVP seçilen Avustralyalı oyuncu, arka arkaya iki farklı ülkede kupaya damgasını vurmuş oldu.

Finale ilgi büyüktü
Eskişehir Anadolu Üniversitesi BESYO Spor Salonu’nda oynanan Spor Toto Türkiye Kupası finalinde tribünler tamamen doldu. Pota arkası ve çaprazındaki biner kişilik tribünler iki takım taraftarına ayrılırken, diğer bölümler de davetlilere ayrıldı. Mücadeleyi 4 binin üzerinde basketbolsever heyecanla takip etti.

Yönetime protesto
Fenerbahçe Ülker taraftarı, karşılaşma sonunda kupa sevincini bırakıp, yönetimi protestoya başladı. Pota arkasındaki bölümde bulunan taraftarlar, kupa töreni sırasında ‘Yönetim istifa-diktatör istifa’ diye bağırdı.