Skorer KURTULUŞ REÇETESİ

KURTULUŞ REÇETESİ

22.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray artık benim için her şeyin önüne geçti. Göreve seçildiğim takdirde yurt dışında sadece ihtiyaç kadar kalacağım Ben netice adamıyım. Paranız yoksa, sportif başarıyı yakalayamazsınız. Bugünkü durumda ikisini birden yürütmek zorundayız Arda'nın takımda kalması için ısrarcı olacağım. Galatasaray’a yakışan bir kadro oluşturulacak. Mutlaka yıldız oyuncular alacağız

KURTULUŞ REÇETESİ

Galatasaray Kulübü'nde, 14 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olağanüstü seçimli kongre öncesi başkanlık koltuğunun en güçlü adayı olan Ünal Aysal, Lig TV'deki, "Futbol Gündemi" programında birbirinden önemli açıklamalar yaptı.
Yönetim kurulu listesini açıklayan Aysal, dışarıda kalan Hayrettin Kozak’ın çok yakın arkadaşı olduğuna dikkat çekerek, "Kendisi benim baş danışmanım olacak. Eleştiriyi çok seven bir insan. Böyle bir pozisyonda kendisini daha rahat ve huzurlu hisseder" dedi.
Ünal Aysal, kulüpte öncelikli olarak gerçekleştirmek istedikleri hedefleri, "Güven, kurumsallık ve sportif başarı" olarak açıklarken bunların üçünü de aynı anda yapmak zorunda olduklarını kaydetti. Kendisini, "Netice adamı" olarak tanımlayan Ünal Aysal, "İstediğim neticeyi alana kadar koşarım. Benim de sabra tahammülüm yok, sabırsız bir insanım. Eğer paranız yoksa, sportif başarıyı yakalayamazsınız. Bugünkü durumda ikisini birden yürütmek zorundayız. Önce yukarı çıkalım, sonra başarıyı yakalayayım gibi bir lüksümüz kalmadı. Hiçbir yönetim mucizeler gerçekleştiremez. Bizim 22 milyon taraftarın desteğine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Anlaşmadan açıklamam’
İşleri nedeniyle yılın 5-6 ayını yurt dışında geçirdiğini anlatan Ünal Aysal, Galatasaray'ın başarısı için hayatında değişikliğe gidebileceğini söyledi. Aysal, "Başkanlık görevine seçildiğim takdirde, ihtiyaç duyulduğu kadar yurt dışında kalacağım. Galatasaray şu anda benim için her şeyin önüne geçti" diye konuştu.
Seçilmesi halinde anlaşacakları teknik direktörün ismini vermeyen Ünal Aysal, "Galatasaray’a hizmet etmeyen, tanımayan yeni bir hoca faydalı olamaz. En yakın geçmişimizde başarılı olan Fatih Terim, Lucescu ve Gerets gibi isimler var. Bunların hepsi sempatik isimler. Ancak el sıkışmadan bir şey diyemeyiz" yorumunu yaptı.

‘Doğru formülü üretiriz’
Avrupa'ya transferi gündeme gelen Arda Turan'ın takımda kalması için ısrarlı olacağını açıklayan Ünal Aysal şöyle devam etti:
"Adnan Polat'ın, Arda kararını yeni yönetime bırakması son derece yerinde ve ona yakışan bir karar. Arda’yı mutlu edip tekrar Galatasaray’a kazandırmanın yollarını bulmak zorundayız. İlla kalmak istemiyorum diyorsa ona en uygun ve faydalı bir formül neyse onu uygularız. Arda efsane olup gitmeli. Arda, aşağı düşürülüp giderse bundan sonraki hayatında da başarılı olamaz."

Haberin Devamı

‘Dürüst fazla tereddüt etmedi’
Altyapıya önem veren bir yönetim olacaklarını dile getiren Ünal Aysal, "Ancak bununla beraber yıldızsız bir Galatasaray da olmaz" dedi.
Sarı-kırmızılı takıma mutlaka yıldız oyuncular getireceklerini ifade eden Aysal, "Bazı oyuncular için gerekli taramaları yaptık. Ancak kazanmadığım bir seçimden önce angajmana giremem. Kimseyle bir bağlantımız olamaz. Galatasaray’a yakışan bir kadro oluşturulacak. Zaten mevcut kadroda ciddi bir değişiklik olması gerekiyor" diyerek, operasyon sinyali verdi.
Başkan adayı Ünal Aysal, ikinci başkan olması beklenen Ali Dürüst'ü yönetim listesine alması konusunda ise "Ali Dürüst idealist bir Galatasaraylı. Kulübe faydalı olmayacak bir işe girmeyecek kadar tedbirli ve tecrübeli bir insan. Teklif ettiğimde fazla tereddüt etmedi" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Fener’e kısa mesaj
Fenerbahçe önünde son dönemde alınan başarısız sonuçların altı çizilince Ünal Aysal, "Herhalde bir Eyüp Sultan’a gitmemiz lazım" diye espri yaptı. Aysal, Fenerbahçe ile aralarındaki rekabette kabullenmekte zorlandıkları geçmiş 7-8 yılın olduğunu vurgulayarak, "Ondan önce de biz ilerideydik. Bundan sonraki 10 senede ne olacağını hep birlikte göreceğiz" diyerek, ezeli rakiplerine gözdağı verdi.

‘FUTBOL ŞUBESİ YOK’
Aysal, göreve seçilmeleri halinde yönetim kurulu içinde futbol şubesi biriminin olmayacağını bildirdi. "Futbol şubemiz yok. Çünkü futbolun sorumluluğu bir kişiye verilmeyecek kadar büyük" diyen Ünal Aysal, "Her branşın başına profesyonel bir kişiyi koyacağız. Yönetim içindeki arkadaşlarımızdan hesap soracak değiliz. Başarılı olamayan profesyonellere teşekkür ederiz" diye konuştu.


‘BEN FALCI DEĞİLİM’
Başkan adayı Mehmet Helvacı’nın, "6 yılda, 4 şampiyonluk" hedefiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine, "Böyle şeyleri bilemem. Ben falcı değilim" diyen Ünal Aysal, "Ben kulüpteki görev sürem bitmeden önce kalıcı başarıları ve Avrupa şampiyonluğunu hedefleyeceğim. Galatasaray'ın sürekli başarılı olmasını hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Helvacı'ya yanıt
Ünal Aysal geçmişte AIG'den satın aldığı Galatasaray Sportif A.Ş. hisselerinin kulübe teslimi sırasında para kazandığını savunan başkan adayı Mehmet Helvacı ile yaşadığı polemiğin hatırlatılması üzerine ilginç ifadeler kullandı. Aysal, kendisine hukuki hizmet veren Helvacı'nın, "Özür bekliyorum" sözlerine, "Bugüne kadar para ödediğim bir çalışanımdan özür dilemedim" yanıtını verdi.

Son karar seçim
Başkan Adnan Polat’ın idari yönden ibra edilmediği mali genel kurul toplantısından sonra Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin aldığı olağanüstü genel kurula gidilmemesi kararı dün akşam kulübe ulaştırıldı. Bu kararın 14 Mayıs’ta yapılacak seçimi engellemeyeceği belirlendi. Divan Kurulu tarafından oluşturulan Hukuk Kurulu hafta başında yaptığı açıklamada, olağanüstü genel kurul kararının Başkan Polat tarafından mali genel kurul kararına dayanılarak değil, yönetim kurulunun tüzüğün 25. maddesinin 3. bendine istinaden alındığı bildirmişti.

Haberin Devamı

İŞTE LİSTELER
ÜNAL AYSAL

Semih Haznedaroğlu., Ali Dürüst, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Mete Başol, Refik Arkan, Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas
Yedekler: Ahmet Ocaklı, Abdürrahim Albayrak, Mehnmet Cibara, Emir Sarıgül ve Necati Demirkol.

MEHMET HELVACI
Münir Hamamcıoğlu, Dursun Buğra, Vedat Eşkinat, Suat Ertem, Doğan Yalçınkaya, Ahmet Aykut, Şerif Kaynar, Atilla Kınay, Mecit Çetinkaya, Nedim Ölçer.
Yedekler: Selim Sanver, Murat Yücaoğlu, İbrahim Okumuş, Serdar Ciner, Giray Güngör.

TURGAY KIRAN
Ahmet Özdoğan, Emel Çabukoğlu, Ozan Korkut, Tuncer Hunca, Orhan Sürek, Metin Öztürk, Pelin Atılgan Çobanoğlu, Cenap Yener, Ömer Tümay, Serol Acarkan.
Yedekler: Gözde Büyükeroğlu, Zeynep Banu Dalaman, Mehmet Emir Oflaz, Murat Bekdik, Cemal Murat Akar.