Beşiktaş Küskünlere zirve!

Küskünlere zirve!

17.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kulüpler Birliği Vakfı yeni sezon öncesi son bir yıldır şike süreciyle yükselen gerilimi düşürmek için dört büyük kulübün bir araya gelmesi konusunda karar aldı

Küskünlere zirve

Kulüpler Birliği Vakfı sezon öncesi yükselen gerilimi düşürmek ve fair-play anlayışını hakim kılmak adına dört büyük kulübün başkanlarının bir araya gelmesi konusunda görüş birliğine vardı.

Haberin Devamı

Vakfın dün İstanbul’da yapılan toplantısına Trabzonspor kulübünden hiçbir temsilcinin katılmaması dikkat çekerken, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in talebi ve Vakıf Başkanı Halil Ünal’ın da devreye girmesiyle Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş kulübü başkanlarının katılımı ile bir zirve gerçekleştirilmesi fikri benimsendi. Öncülüğünü Halil Ünal’ın yapacağı girişimin özellikle 4 büyük kulüp arasındaki son bir yıldır şike süreciyle gerilen ilişkilerini düzeltmek amacını taşıdığı bildirildi.
Vakıf toplantısında kulüp gelirlerinin artırılması konusu da tartışıldı. Bu arada Federasyonun geçen yıl galibiyete verilen 750 bin liralık primi 900 bin liraya yükseltme kararı kulüp yöneticileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Haberin Devamı

Yine TFF’nin girişimi ile süper lig kulüplerinin deplasman masraflarını önemli ölçüde azaltacak bir müjde verildi. TFF ile Türk Hava Yolları arasında yapılan protokole göre kulüplerin THY ile yapacakları uçuşlarda bilet ücretlerinde yüzde 50, Anadolu Jet seyahatlerinde ise yüzde 25 oranında indirim yapılması karara bağlandı.

‘Futbol bayramı olsun’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Süper Lig’de bugün başlayacak 2012-2013 sezonu öncesinde birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. TFF’nin, Haliç Kongre Merkezi’nde spor camiasına verdiği iftar yemeğinde konuşan Demirören, Türkiye’nin disiplin açısından UEFA’daki 52 ülke arasında 43. sırada olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hedef ilk 3’te olmak. Kupa maçında her şey çok güzeldi. İki takımın 150 taraftarının yaptığı, gündeme, futboldan daha önce düştü. Gelin bunları stada sokmayalım. Onun için bugünü futbol bayramı olarak ilan edelim.” 4 büyük kulübün başkanının katılmadığı yemekte Spor Bakanı Suat Kılıç, AB Bakanı Egemen Bağış, milletvekilleri Hakan Şükür ve Erdoğan Toprak da yer aldı.