Voleybol Kylian Mbappe'nin kaptanlığı Griezmann'ı hayal kırıklığına uğrattı

Kylian Mbappe'nin kaptanlığı Griezmann'ı hayal kırıklığına uğrattı

23.03.2023 - 11:30 | Son Güncellenme:

Fransa Milli Takımı'nda kaleci Lloris'in ardından kaptanlığa getirilen Mbappe, takım içerisinde bir krize yol açtı.

Kylian Mbappenin kaptanlığı Griezmannı hayal kırıklığına uğrattı

Fransa'da kaptan Lloris'in milli takımı bırakmasının ardından teknik direktör Deschamps, kaptanlık görevine Kylian Mbappe'yi getirdi. Bu kararın takım içerisinde bir krize yol açtığı ve özellikle Antoine Griezmann'ın bu karar karşısında hayal kırıklığına uğradığı iddia edildi.

Haberin Devamı

FİNALDE KAYBETTİLER
Fransa Milli Takımı, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'na da 2018'de olduğu gibi büyük favorilerden biri olarak katıldı. Finale kadar gelen Avrupa temsilcisi, Arjantin'e penaltı atışları sonucunda mağlup olarak ikinci oldu.

HUGO LLORİS, MİLLİ TAKIMI BIRAKTI
Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur'da forma giyen Hugo Lloris, Fransa Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı. 2010'dan beri kaptanlığı yaptığı milli takımla 2018 Dünya Kupası ve 2021 UEFA Uluslar Ligi zaferi yaşadı. Horozlar adına bir sembol haline gelen Lloris, 2022 Dünya Kupası'nda Lilian Thuram'ı geride bırakarak Fransa Milli Takımı ile en çok maça çıkan isim olmuştu.

Kylian Mbappenin kaptanlığı Griezmannı hayal kırıklığına uğrattı

MİLLİ TAKIMI BIRAKABİLİR
PSG'nin başarılı forveti Kylian Mbappe, kaptan Lloris'in milli takımı bırakmasının ardından teknik direktör Deschamps tarafından kaptanlığa getirildi. Kararın ardından takım içerisinde krizin patlak verdiği ve Antoine Griezmann'ın büyük hayal kırıklığı içerisinde olduğu iddia edildi. 32 yaşındaki futbolcu için milli takımı bırakabileceği de diğer iddialar arasında.

Haberin Devamı

PETIT'TEN GRIEZMANN'A TEPKİ: KAPTANLIĞI İSTEYEMEZSİN
Eski Fransız orta saha, hayal kırıklığı içerisinde olduğu söylenen Griezmann'ı anlamakta zorlandığını ifade etti, “Bu durum Griezmann’ı neden hüsrana uğratıyor bunu anlamakta zorlanıyorum. Sanırım takımın en yaşlı oyuncusu olduğu için bunun kendi hakkı olduğuna inanıyor ancak kaptanlık bu tarz bir şey değil. Kaptanlık bandını sahiplenemezsiniz. Takım kaptanlığı yapacak kişinin soyunma odasındaki herkes için birleştirici unsur olması gerekir. Griezmann’ın bu role uygun olduğunu düşünüyor musunuz? Dünya Kupası’nda performansı iyiydi ama etrafındaki herkesi zor durumlarda ayağa kaldırabilecek bir lider miydi? Hayal kırıklığına uğraması normal ama kaptanlığı siz isteyemezsiniz, kaptanlık size verilir”

DESCHAMPS'IN SÖZLEŞMESİ UZATILDI
Fransa Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre 2012'Den bu yana takımın başında olan Didier Deschamps'ın sözleşmesi 2026 yılına kadar uzatıldı. Deschamps yönetiminde Fransa Milli Takımı adeta başarıdan başarıya koştu. tecrübeli teknik adamın yönetiminde 139 maçta 89 galibiyet, 28 beraberlik ve 22 mağlubiyet alan Fransa Milli Takımı bu süreçte 2018 Dünya Kupası'nı ve 2021 Uluslar Ligi'ni kazandı, Euro 2016 ve 2022 Dünya Kupası turnuvalarında ise finale çıkma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Kylian Mbappenin kaptanlığı Griezmannı hayal kırıklığına uğrattı

Yazarlar