Dünyadan Futbol Lafuente'nin ölümünde büyük şüphe

Lafuente'nin ölümünde büyük şüphe

10.01.2020 - 12:17 | Son Güncellenme:

Filipinler polisi, bir dönem Deportivo’da forma giyen İspanyol futbolcu Diego Bello Lafuente’yi öldürdü. Olayın uyuşturucu operasyonu sırasında gerçekleştiği savunulsa da, ölüm şüpheli bulundu.

Lafuentenin ölümünde büyük şüphe

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Deportivo La Coruna’nın eski futbolcusu, Diego Bello Lafuente Filipinler’de düzenlenen bir operasyon sırasında polis tarafından öldürüldü. Futbol hayatını sonlandırdıktan sonra sörf sporuyla ilgilenen eski İspanyol futbolcunun, Filipinler polisinin yaptığı uyuşturucu operasyonu sırasında kurşunların hedefi olduğu bildirildi.

‘Haraç istiyorlardı’ iddiası

Filipinler polisi Lafuente’nin uyuşturucu ticareti yaptığını savunurken, yakınları ise böyle bir şeyin olmadığını, polisin kendisinden haraç istediğini, cinayetin sebebinin bu olduğunu savundular.

‘Uyuşturucu ile alakası yoktu’

32 yaşında hayatını kabeden Diego’nun bir yakını konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uzun yıllar kendisiyle yaşadığını ne silah ne uyuşturucuyla ilgili hiçbir şeye rastlamadığını söyledi. Polis ekipleri kendilerine ateş açıldığını, bunun karşılığında yanıt verildiğini savunsa da bu açıklama tepki topladı.

Haberin Devamı

Deportivo kulübü açıklama yaptı

Öldürülen eski futbolcunun yakınları, polisin ne uyuşturucu ne de silaha dair kanıt sunamamasına rağmen bu yönde bir açıklamada bulunmasını kınadılar. Deportivo kulübünden yapılan açıklamadaysa “2001-03 yılları arasında takımımızın formasını giyen ve reklam kampanyamızın yüzü olan futbolcumuz Diego Bello Lafuente hayatını kaybetmiştir. Huzur içinde yatsın” ifadeleri kullanıldı. 

Real Madrid'in Atletico Madrid'e attığı en iyi goller