UEFA Avrupa Ligi Lazio-Galatasaray maçı İtalyan basınında

Lazio-Galatasaray maçı İtalyan basınında

26.02.2016 - 12:29 | Son Güncellenme:

Lazio'nun, UEFA Avrupa Ligi'nden Galatasaray'ı elemesi İtalyan basınında geniş yankı bulurken, Roma Emniyet Müdürlüğü'nün taşkınlıklar yapan Türk taraftarları UEFA'ya şikayet edeceği kaydedildi. La Gazzetta dello Sport, "Parolo açtı, Klose kapattı. Bu Lazio bir harika" başlığını kullandığı haberinde, Lazio'nun aklını ve yüreğini ortaya koyarak Galatasaray engelini aştığını belirtti.

Lazio-Galatasaray maçı İtalyan basınında

Teknik Direktör Stefano Pioli'nin, maçın kaderini belirleyen ikinci yarıda yaptığı değişikliklerine övgüler yağdırılan haberde, hesapta olmayan tek şeyin Yasin Öztekin'in golü olduğu ve bunun endişeye yol açtığı kaydedildi. Maçın karnesini de hazırlayan gazete, Lazio'nun performansına 7, Galatasaray'ınkine ise 5,5 puan verdi.

Haberin Devamı

Gazete, Galatasaray tarafında maçın en iyisi olarak Selçuk İnan'ı seçerek, ona 10 üzerinden 6,5 puanı layık gördü ve "Takımı batmaktayken en son pes eden o oldu" yorumunu getirdi.

TÜRK TARAFTARLAR POLİSİ KIZDIRDI

Roma'ya gelen 1500 kadar Galatasaray taraftarının, otobüslerle stadyuma gitmeden önce polisle kısa süreli gerilim yaşadığı, kağıt bombalar attığı ve şoförünün hafif şekilde yaralanmasına neden oldukları bir belediye otobüsüne fişek atarak zarar verdikleri de haberde yer aldı.

Ayrıca bir Galatasaray ve bir Lazio taraftarının da müsabaka öncesi bıçaklandığı, iki Türk taraftarın üzerinde uyuşturucu madde, birinde ise kredi kartı şeklinde bir bıçak bulunduğu da belirtildi.

Roma Emniyet'inin "sert" ve "zorlayıcı" Türk taraftarlarının taşkınlıklarını UEFA'ya şikayet edeceği de bildirilirken, "Böylesine tehlikeli taraftarların Avrupa Birliği ülkelerinde serbestçe dolaşmasına müsaade edilemez" açıklaması da aktarıldı.

Haberin Devamı

Muhalefetteki aşırı sağcı parti Kuzey Ligi'nin lideri Matteo Salvini de dün, Türk taraftarların kentin merkezinde böyle taşkınlıklar yapmasına müsaade eden İçişleri Bakanı, Vali ve Emniyet Müdürü'nün istifasını isteyerek, onlara "Acizler" diye hitap etmişti.

Corriere dello Sport gazetesi ise, Avrupa Ligi'nde ilerleyen tek İtalyan takımının Lazio olmasını "Sadece Lazio" manşetiyle gördü.

Gazete, Lulic'in yerine oyuna alınan Candreva'nın, Galatasaray'ın dengesini bozduğunu yazdı.

Yazarlar