Almanya Bundesliga Lehmann, görme engelliler takımının kalesini koruyacak

Lehmann, görme engelliler takımının kalesini koruyacak

27.12.2012 - 16:26 | Son Güncellenme:

Almanya'nın efsane kalecisi Jens Lehmann, Almanya Görme Engelliler Milli Takımı'nın kalesine geçecek.

Lehmann, görme engelliler takımının kalesini koruyacak

Alman Milli Takımı'nın eski kalecilerinden Jens Lehmann, paralimpikte Almanya Görme Engelliler Milli Takımı'nın kalesini koruyacak.

Haberin Devamı

Almanya'nın eski milli futbolcularından kaleci Jens Lehmann futbolu bıraktıktan sonra sosyal yardım faaliyetlerinde ön planda yer alıyor. Daha önce göçmen çocuklarının özellikle kız çocuklarının Almanya'da spor yapmaları, futbol oynamaları için kolları sıvayan Jens Lehmann şimdi de paralimpikte mücadele edecek Almanya Körler Milli Takımı'nın kalesine korumak istediğini açıkladı. Paralimpiklerde görme engelliler arasındaki futbol şampiyonasında sadece kalecinin gören bir sporcudan oluştuğu için 43 yaşındaki Lehmann bu göreve talip oldu.

Lehmann'ın bu jestinin çok anlamlı olduğunu dile getiren Almanya Görme Engelliler Milli Takımı Teknik Direktörü Ulrich Pfisterer, "Oliver Bierhof ile anlaştık. Paralimpiklerde yarışacak Almanya Körler Milli Takımı olarak iyi hazırlanıyoruz. 2013 Mart ayında Almanya A Milli Takımı ile birlikte antrenman yapacağız. Bu antrenmanda Lehmann'ı da kadroya çağıracağım" dedi.

Haberin Devamı

Sosyal etkinliklerde çalışmak mutlu ediyor
Almanya'da Schalke, Dortmund, Stuttgart, İngiltere'de Arsenal, İtalya'da Milan kalelerini koruyan ve Alman A milli formasını da 61 kez giyen Lehmann, sosyal etkinliklerde görev almasının kendisini çok mutlu ve huzurlu bir kişi olmasını sağladığını söyledi. Laureus Vakfı'nın Kız çocukları futbol oynasın projesinin elçisi olduğunu söyleyen Lehmann sözlerini şöyle sürdürdü: "Sosyal alanda çalışmak beni mutlu ediyor. Futbolun en iyi birleştirici ve dünyayı değiştirebilecek etkinliği var. Futbol bana çok şeyler verdi. Ben de birazını çocuklara ve engellilere geri vermek istiyorum. ".