Futbol Leonidas da Silva o vuruşun mucididir

Leonidas da Silva o vuruşun mucididir

06.09.2013 - 10:06 | Son Güncellenme:

Leonidas da Silva Brezilya'nın yetiştirdiği unutulmaz futbolculardandır. Google bugün Leonidas da Silva için hareketli bir doodle hazırladı. Peki kimdir bu Leonidas da Silva. Leonidas da Silva o vuruşun mucididir Leonidas da Silva hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik....

Leonidas da Silva o vuruşun mucididir

Leonidas da Silva Brezilya'da dünyaya gelmiştir. Leonidas da Silva Brezilya kariyerine Sao Cristovao takımında başlamıştır. Leonidas da Silva daha sonra çeşitli kulüplerde oynadıktan sonra 1950 yılında Sao Paulo kulübünde jübilesini yapmıştır.

Haberin Devamı

Leonidas da Silva klas gol vuruşlarından olan röveşatanın mücididir. Leonidas da Silva röveşatayı ilk kez 24 Nisan 1632 yılında Bonsucesso – Carioca maçında kullandı.

Leonidas da Silva daha sonra attığı gollerle efsane olmuş Brezilya'nın unutulmayan futbolcuları arasında yerini almıştır. Leonidas da Silva'ya futbol oynadığı dönemde Kara Elmas lakabı takılmıştır.

Leonidas da Silva 24 Ocak 2004'te hayata gözlerini yummuştur. Google Leonidas da Silva'nın doğum günü olan 6 Eylül'de daha önce de doodle hazırlamıştır

Leonidas da Silva o vuruşun mucididir