Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

101 W.Bromwich-Nottingham Alt
Zirve için mücadele eden takımların maçında iki tarafta lider Newcasle United’dan uzaklaşmamak için puan kaybetmek istemiyor. Ev sahibi West Bromwich, iç saha ve deplasmanda dengeli bir performans ortaya kokuyor. Nottingham Forest de dış sahada iyi kapanıyor ve kendini riske atmayarak bir puan için oynuyor. İki ekibin ortak özelliği ise çok az gol yiyor olmaları. Bu yüzden zorlu müsabakada 2,5 gol barajı aşılmaz.

118 Brescia-Padova 1
İç sahada aldığı puanlarla orta sıradaki yerini korumaya çalışan Brescia, rakiplerine de kalesini kapatıyor. Üst üste kazandıkları iki maç da futbolculara büyük moral oldu. Padova’ya ise deplasman fakiri diyebiliriz. Konuk ekip dış sahada istediği performansı sezon başından beri gösterebilmiş değil. Bu yüzden Brescia’nın üç puanı alırken fazla zorlanacağını düşünmüyorum.

122 Sassuolo-Lecce 1-0
İç ve dış sahada ortaya koyduğu dengeli performans Sassuolo’yu zirveya ortak etti. Birincilik koltuğunda oturan Lecce ise Dış sahada istikrarlı sonuçlar alamadılar. Zaten bunu da yapsalardı şu anda açık ara lider olurlardı. Ev sahibi takım eğer Serie A’ya yükselmek istiyorsa tek amacı rakibine kayıp yaşatmak. Bu yüzden Sassuolo kaybetmeyecektir.

232 Liverpool-Tottenham Üst
Liverpool iç saha avantajını kullanarak rakibi Tottenham ile arasındaki puan farkının açılmasını istemeyecektir. Bu yüzden oyuncular ekstra motivasyonla sahaya çıkacak. Konuk ekibin amacı ise kazanarak zirvedeki Chelsea’yi yakalamak. İki takımın istatistiklerine baktığımızda en çok göze çarpan şey gol yollarında sıkıntı çekmemeleri. Liverpool’un bu sezon oynadığı 20 maçtan 12’si, Tottenham’ın da 13’ünde 2,5 gol barajı aşıldı. Bu zorlu müsabakada da bol gol ilk seçenek.

251 Juventus-Milan Üst
Aralarında bir puan fark alan takımların maçı büyük bir mücadeleye sahne olacaktır. Juventus son haftalarda düşüşte ve kayıplar biraz daha sürerse Ciro Ferrara’nın görevine son verebilir. Milan ise rakibinin tam tersi bir grafik çiziyor. Son 6 maçlarından 5’ini kazanarak hem moral buldular, hem de zirve yarışından kopmadılar. İki ezeli rakibin arasında oynadıkları maçlara baktığımızda ise tek bir şey gözümüze çarpıyor. O da bol gol. Bu seri hafta sonu da sürecektir. 2,5 gol barajı müsabakada rahat aşılır.