Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu sezon bekleneni veremeyen Zürich’i konuk eden Basel sahadan üç puanla ayrılır. Tottenham ise UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükselerek moral bulan Fulham’ın sürpriz yapmasına izin vermez

443 R.Vienna-Mattersburg 1
Lider Salzburg’la olan 6 puanlık farkı eritmek için savaşan Rapid Vienna, iç sahada oynadığı 12 maçın 10’undan galibiyetle ayrılmış bir takım. Taraftar desteği ile çıktıkları müsabakalarda çok farklı bir futbol ortaya koyuyorlar. Mattersburg’un ise alt ve üst sıralardaki ekiplerle arasında uçurum bulunuyor. Bu sezon orta sıralardaki yerlerine mahkum olmuş durumdalar. Deplasmanda maçlarında da çok istikrarsızlar. Bu yüzden ev sahibi haftanın favorileri arasında.
444 W.Bremen-Augsburg Üst
Güçlü Werder Bremen, bu sezon ortaya koyduğu performansla Bundesliga’ya gözkırpan Augsburg ile Federasyon Kupası’nda karşı karşıya geliyor. İki takım arasındaki güç farkı ve Bremen’in ligde şampiyonluk yarışından iyice uzaklaşarak kupaya yönelmesi ev sahibi takımın galibiyetine verilecek oranı düşürecektir. Bu yüzden gollü bir maç tercih edilebilir.
450 Ipswich-Plymouth 1
İç sahada 3’te üç yaparak düşme hattından uzaklaşan Ipswich, bu başarılı performansını Plymouth karşısında da sürdürmek istiyor. 23. sırada yer alan konuk ekip ise son maçında Scunthorpe deplasmanından mağlubiyetle döndü. Ev sahibi rakibinden daha moralli ve artı olarak taraftar desteği ile sahaya çıkacaklar. Bu yüzden ilk tercihim Ipswich galibiyetinden yana.
514 Basel-Zürich 1
Zirve mücadelesi veren Basel’in puan kaybına tahammülü yok. Kötü bir sezon geçirmesine rağmen son haftalarda toparlanan Zürich ise Avrupa bileti için savaşıyor. İki takımın son maçları çok çekişmeli geçiyordu. Bu kez aynı heyecanı beklemiyorum. İç sahada başarılı sonuçlar alan ve birincilik koltuğuna oturmak için Young Boys’un puan kaybetmesini bekleyen Basel bu engeli de kayıpsız aşacaktır.
526 Tottenham-Fulham 1
Sezona çok büyük yatırımlarla girmesine rağmen bir kez daha zirve yarışında uzak kalan Tottenham ilk dörtteki yerini koruyarak Şampiyonlar Ligi biletini almak istiyor. Fulham ise Avrupa Ligi’nde Juventus’u mucizeyi başararak eledi ve büyük moral buldu. buna rağmen ligdeki dış saha performanslarına bakıldığında Tottenham karşısında sürpriz yapma şanslarının çok az olduğu görülüyor. İç saha gücünü iyi kullanan ev sahibi üç puana ulaşır.

Basel zirve için