Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Buca karşısında aldığı galibiyetle Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısını üç puanlaaçan Beşiktaş, Trabzonspor’u yenerek Türkiye Kupası’nda da yoluna devam eder
548 Beşiktaş-Trabzon 1
Yeni transferleriyle ligin ikinci yarısındaki ilk maçında Bucaspor karşısında gol şov yapan Beşiktaş’ın, Ziraat Türkiye Kupası’nda da yoluna devam etmesi için bu müsabakayı kazanması gerekiyor. Çünkü Trabzonspor karşısında yaşanacak bir kayıp ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un Manisaspor’u yenmesi halinde kupaya veda edebilirler. Konuk ekibin de içinde bulunduğu durum farklı değil. Onlar da bu müsabakadan en az bir puan hedefliyorlar. Ancak hafta sonu ligde oynayacakları zorlu Fenerbahçe maçını da düşünmek zorundalar. Bu kritik karşılaşmada daha moralli olan Beşiktaş zafere ulaşır.

561 Napoli-Inter 1
Tek maçlı eleminasyon sistemi ile oynanan Kupa İtalya’da bu sezon çok iyi bir çıkış yakalayan Napoli, sezona kötü başlayan ve teknik direktör değişikliğinden sonra toparlanma sinyalleri veren Inter’i konuk ediyor. Ev sahibi ligde iç sahada yaptığı maçlarda başarılı bir performans ortaya koymasının yanında, katı defans anlayışı ile az gol yiyor. Konuk ekibin ise yeni hocası Leonardo ile yakaladığı 5 maçlık galibiyet serisi Udinese deplasmanında alınan 3-1’lik yenilgiyle son buldu. Ligde Milan’la zirve yarışına giren Napoli, kupada da güçlü rakibi Inter’i mağlup ederek yoluna devam eder.

568 Liverpool-Fulham 1
Kâbus gibi bir sezon geçiren Liverpool, son hafta aldığı Wolverhampton galibiyetiyle nefes aldı. Daha da önemlisi gol sorununu çözdü. Takımın yıldız forveti Torres de hafta sonu attığı iki golle forma girdiğini herkese gösterdi. 23 maçın 11’inde bir puana razı olan Fulham ise bir türlü deplasmandaki kötü karnesini düzeltmeyi başaramadı. Takımın tek önemli ismi ABD’li golcü Clint Dempsey. O suskun olduğu zaman konuk ekipten bir şey beklemek çok zor. Seri galibiyetler için ilk adımı atan ev sahibi Fulham’ı da yenerek çıkışını sürdürecektir.