Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

504 Köln-Mainz: 0
Freiburg’u 4-0 mağlup ederek moral bulan Köln, erteleme maçında Mainz’ı konuk ediyor. Ev sahibi taraftarı karşısında iyi sonuçlar alsa da sezon başından itibaren bir türlü istikrarı yakalayamadı. Bu yüzden Köln’e doğrudan güvenmek çok zor. Mainz ise 6 deplasman maçının 4’ünde bir puana razı oldu. Güçleri birbirine denk iki takım da çıkış arıyor. Benim zorlu maçtaki ilk tercihim beraberlik.

537 Beşiktaş-Stoke City: 1
Gruptan çıkmayı garantileyen İngiltere temsilcisi Stoke City’de Teknik Direktör Tony Pulis, İstanbul deplasmanına yedeklerle geleceğini açıkladı. Beşiktaş’ta ise sakatlığı süren ve ilk yarıyı kapatan Portekizli yıldız Ricardo Quaresma’nın takım üstünde ne kadar kötü bir etki yaptığı hafta sonu İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında fazlasıyla görüldü. Ligdeki puan kaybıyla taraftarını üzen ve bunu unutturmak isteyen siyah-beyazlılar ilk maçta 2-1 mağlup olduğu güçlü rakibini Fiyapı İnönü’de yenerek gruptan lider olarak çıkacaktır.

Haberin Devamı

539 Lazio-Sporting Lizbon: 1
İtalya temsilcisi Lazio’nun gruptaki son maçından alacağı sonuç kaderini belirleyecek. Ev sahibi zorlu karşılaşma öncesi SC Vaslui’nin nefesini hissetmeye devam ediyor. Gruptaki 5 maçının 4’ünü kazanan Portekiz Ligi’nin köklü kulüplerinden Sporting Lizbon ise liderliğini garantiledi. Lazio, taraftar avantajını kullanarak, sahaya sadece prestij için çıkan rakibini devirerek hem 2-1’in rövanşını alır, hem de 2.’liğini korur.

540 PSG-Athletic Bilbao: 1
Prestij için sahaya çıkan bir başka ekip de İspanyol Athletic Bilbao. Konuk ekip 13 puanla zirvedeki yerini sağlama aldı ve yeni rakibini bekliyor. Fransa temsiclisi Paris Saint Germain ise kader maçına çıkıyor diyebiliriz. Onlar da Salzburg ile girdiği ikincilik yarışını kazanmak istiyor. Tek amaçları Bilbao’yu devirip Salzburg maçının sonucunu beklemek. PSG’nin yıldızları bu kez sahne alır ve ev sahibi sahadan galibiyetle ayrılır.

Beşiktaş kazanır